Southern fried grisekæber

Server de sprøde krydrede kæber af gris som forret eller på en buffet.

Forretter, Hovedretter, Buffet | Fest, Weekend, Jul


Southern fried grisekæber

Tilberedningstid

1 time + ½ døgn til marinering og konfitering

Det skal du bruge

8 personer

800 g kæber fra gris
4 tsk salt
½ tsk sort peber
1 knsp stjerneanis
1 knsp spidskommen
1 knsp paprika
1 kg andefedt evt. i en blanding med grisefedt

Panering:

1½ dl mel
1 dl panko-rasp
2 spsk løgpulver
1 spsk paprika
1 tsk piment d’espelette eller en blanding af chili og paprika
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk hvidløgspulver
1 tsk salt
3 æggehvider
1 dl kærnemælk
3 dl yoghurt
1 l olie til fritering

Honey-mustard dressing:

100 g honning
100 g kryddersennep eller sød sennep
1 spsk citronsaft
½ tsk salt

Sådan gør du

Aftenen før du skal servere:

  1. Fjern de hvide hinder og sener fra kæbernes overflade.
  2. Blend alle krydderierne til kryddermix og massér det ind i kæberne i en frysepose.
  3. Lad kæberne marinere på køl natten over i posen.

Start 3½ time før du skal servere kæberne:

  1. Smelt fedtet i en 3 liters gryde og læg kæberne i en ad gangen, så de dækkes hele vejen rundt af andefedt.
  2. Skru ned på middel til svag varme. Fedtet må ikke koge, kun småboble.
  3. Lad kæberne confitere i ca. 2 timer.
  4. Tag en kæbe op og tjek, om kødet er mørt.
  5. Tag gryden af varmen, når kødet er mørt og lad kæberne hvile i andefedtet til det har nået stuetemperatur (ca. 1 time).
  6. Afmål alle ingredienser til dressingen i en høj skål og blend dem sammen med en stavblender. Smag eventuelt til med mere citronsaft.
  7. Bland de tørre ingredienser i en dyb tallerken.
  8. Bland æggehvider, kærnemælk og yoghurt i en anden dyb tallerken
  9. Vend de confiterede kæber først i tallerkenen med de våde ingredienser og herefter den med de tørre ingredienser.
  10. Hæld olien i en tykbundet 2 liters gryde og varm den op til ca. 170 grader.
  11. Friter 3-4 stykker panerede kæber ad gangen til de er sprøde og gyldne.
  12. Læg dem på fedtsugende papir.

Anretning:

  • Læg de friterede kæber i en skål og server med honey-mustard dressing til dyppelse.
  • Denne ret er velegnet som forret eller som en del af en buffet.

 

 

Tips

  • Opskriften kan også bruges som en hovedret serveret med en fyldig, syrlig salat til.

Energifordeling

Nu hedder det kæber fra gris. Før hed udskæringen svinekæber.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. g af retten). Til forret eller på en buffet: 

Energi: 6147 kJ (1464 kcal)

protein: 26 g

kulhydrat: 29 g

kostfibre: 2 g

fedt: 141 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 1755 kJ (418 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 40 g

kostfibre: 1 g

fedt: 40 g