Tilberedningstid
1 time + ½ døgn til marinering og konfitering
Det skal du bruge
8 personer
800 g kæber fra gris
4 tsk salt
½ tsk sort peber
1 knsp stjerneanis
1 knsp spidskommen
1 knsp paprika
1 kg andefedt evt. i en blanding med grisefedt
Panering:
1½ dl mel
1 dl panko-rasp
2 spsk løgpulver
1 spsk paprika
1 tsk piment d’espelette eller en blanding af chili og paprika
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk hvidløgspulver
1 tsk salt
3 æggehvider
1 dl kærnemælk
3 dl yoghurt
1 l olie til fritering
Honey-mustard dressing:
100 g honning
100 g kryddersennep eller sød sennep
1 spsk citronsaft
½ tsk salt
Sådan gør du
Aftenen før du skal servere:
- Fjern de hvide hinder og sener fra kæbernes overflade.
- Blend alle krydderierne til kryddermix og massér det ind i kæberne i en frysepose.
- Lad kæberne marinere på køl natten over i posen.
Start 3½ time før du skal servere kæberne:
- Smelt fedtet i en 3 liters gryde og læg kæberne i en ad gangen, så de dækkes hele vejen rundt af andefedt.
- Skru ned på middel til svag varme. Fedtet må ikke koge, kun småboble.
- Lad kæberne confitere i ca. 2 timer.
- Tag en kæbe op og tjek, om kødet er mørt.
- Tag gryden af varmen, når kødet er mørt og lad kæberne hvile i andefedtet til det har nået stuetemperatur (ca. 1 time).
- Afmål alle ingredienser til dressingen i en høj skål og blend dem sammen med en stavblender. Smag eventuelt til med mere citronsaft.
- Bland de tørre ingredienser i en dyb tallerken.
- Bland æggehvider, kærnemælk og yoghurt i en anden dyb tallerken
- Vend de confiterede kæber først i tallerkenen med de våde ingredienser og herefter den med de tørre ingredienser.
- Hæld olien i en tykbundet 2 liters gryde og varm den op til ca. 170 grader.
- Friter 3-4 stykker panerede kæber ad gangen til de er sprøde og gyldne.
- Læg dem på fedtsugende papir.
Anretning:
- Læg de friterede kæber i en skål og server med honey-mustard dressing til dyppelse.
- Denne ret er velegnet som forret eller som en del af en buffet.
Tips
- Opskriften kan også bruges som en hovedret serveret med en fyldig, syrlig salat til.
-
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk
Energifordeling
Nu hedder det kæber fra gris. Før hed udskæringen svinekæber.
Næringsindhold pr. person (ca. g af retten). Til forret eller på en buffet:
Energi: 6147 kJ (1464 kcal)
protein: 26 g
kulhydrat: 29 g
kostfibre: 2 g
fedt: 141 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 1755 kJ (418 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 40 g
kostfibre: 1 g
fedt: 40 g