Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Naanbrød:
1 dl vand
1 dl mælk
¼ pakke gær
½ tsk sukker
½ tsk salt
Et par kviste timian
40 g durum mel
225 g tipo mel eller almindeligt hvedemel
1 spsk olivenolie
Kødet:
4 schnitzler af inderlår fra gris, 500 g
1 spsk løgpulver eller 1 mellemstort løg. Se tip
1 spsk hvidløgspulver eller 2 fed hvidløg
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk røget paprika
1 spsk stødt ingefær
1 spsk salt og 1 tsk peber
2 spsk olie
Agurk-myntedressing:
1 agurk, 300 g
1 bundt mynte
1 rød peberfrugt
1 usprøjtet citron
3 dl creme fraiche 18 %
½ tsk paprika (kan undlades)
½ tsk salt
Sommergrønt:
½ lille spidskål, 350 g
2 æbler, 250 g
500 g friske grønne ærter eller 200 g frosne
1 bundt radiser
Lidt olivenolie
Salt og peber
Dild, persille, kørvel, brøndkarse eller andet efter eget valg (kan udelades)
Sådan gør du
- Rør gær ud i vand og mælk.
- Rør lidt mel, sukker, salt og timianblade i gærblandingen.
- Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og rør til dejen er smidig.
- Lad dejen hæve 15 minutter.
- Del dejen i 4 stykker og rul dem helt fladt ud.
- Varm olie på en pande ved god varme.
- Steg naanbrødene gyldne og sprøde.
- Drys med hakket timian.
- Pil og riv løg og hvidløg.
- Bland alle krydderier, løg og hvidløg.
- Vend schnitzler i krydderiblandingen og lad dem trække mindst ½ time.
- Varm olie på en pande ved høj varme.
- Steg schnitzler 1½ minut på hver side.
- Skyl agurk, halver den på langs og skær den i mundrette stykker.
- Fjern kerner fra peberfrugt og skær i mundrette stykker.
- Skyl, tør og hak mynte.
- Skyl citron, riv skallen fint og pres saften af.
- Rør cremefraiche med paprika, salt, revet citronskal og -saft.
- Vend agurk og mynte i og smag til med salt og paprika.
- Snit spidskålen meget fint.
- Fjern kernehuse og skær æblerne i tern.
- Pil ærterne eller tø dem, hvis de er frosne.
- Rens radiser og skær dem i tern.
- Skyl og hak friske krydderurter efter smag.
- Vend det hele sammen med lidt olie, salt og peber.
Tips
- Schnitzlerne kan laves med kun salt og peber, hvis man ikke er til mange krydderier.
- Krydderier, tørrede eller friske forøger smagen og giver retten karakter.
- Naanbrød fås færdige i god kvalitet, eller dejen kan laves dagen før.
-
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk
Energifordeling
Nu hedder udskæringen schnitzler fra gris. Før hed det skinkeschnitzler fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 821 g af retten):
Energi: 3600 kJ (860 kcal)
Protein: 50 g
Kulhydrat: 80 g
Kostfibre: 18 g
Fedt: 34 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 438 kJ (105 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 2 g