Sommergrønt med agurk-myntedressing, naanbrød og gris

Saftig krydret schnitzel af gris serveret sammen med sommergrønt, agurk-myntedressing og naanbrød som tilbehør.

Af Casper Sobczyk | Sommer | Hovedretter | Hverdag


Sommergrønt med agurk-myntedressing, naanbrød og gris

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Naanbrød:
1 dl vand
1 dl mælk
¼ pakke gær
½ tsk sukker
½ tsk salt
Et par kviste timian
40 g durum mel
225 g tipo mel eller almindeligt hvedemel
1 spsk olivenolie

Kødet:
4 schnitzler af inderlår fra gris, 500 g
1 spsk løgpulver eller 1 mellemstort løg. Se tip
1 spsk hvidløgspulver eller 2 fed hvidløg
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk røget paprika
1 spsk stødt ingefær
1 spsk salt og 1 tsk peber
2 spsk olie

Agurk-myntedressing:
1 agurk, 300 g
1 bundt mynte
1 rød peberfrugt
1 usprøjtet citron
3 dl creme fraiche 18 %
½ tsk paprika (kan undlades)
½ tsk salt

Sommergrønt:
½ lille spidskål, 350 g
2 æbler, 250 g
500 g friske grønne ærter eller 200 g frosne
1 bundt radiser
Lidt olivenolie
Salt og peber
Dild, persille, kørvel, brøndkarse eller andet efter eget valg (kan udelades)

 

 

Sådan gør du

  1. Rør gær ud i vand og mælk.
  2. Rør lidt mel, sukker, salt og timianblade i gærblandingen.
  3. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og rør til dejen er smidig.
  4. Lad dejen hæve 15 minutter.
  5. Del dejen i 4 stykker og rul dem helt fladt ud.
  6. Varm olie på en pande ved god varme.
  7. Steg naanbrødene gyldne og sprøde.
  8. Drys med hakket timian.
  9. Pil og riv løg og hvidløg.
  10. Bland alle krydderier, løg og hvidløg.
  11. Vend schnitzler i krydderiblandingen og lad dem trække mindst ½ time.
  12. Varm olie på en pande ved høj varme.
  13. Steg schnitzler 1½ minut på hver side.
  14. Skyl agurk, halver den på langs og skær den i mundrette stykker.
  15. Fjern kerner fra peberfrugt og skær i mundrette stykker.
  16. Skyl, tør og hak mynte.
  17. Skyl citron, riv skallen fint og pres saften af.
  18. Rør cremefraiche med paprika, salt, revet citronskal og -saft.
  19. Vend agurk og mynte i og smag til med salt og paprika.
  20. Snit spidskålen meget fint.
  21. Fjern kernehuse og skær æblerne i tern.
  22. Pil ærterne eller tø dem, hvis de er frosne.
  23. Rens radiser og skær dem i tern.
  24. Skyl og hak friske krydderurter efter smag.
  25. Vend det hele sammen med lidt olie, salt og peber.

Tips

  • Schnitzlerne kan laves med kun salt og peber, hvis man ikke er til mange krydderier.
  • Krydderier, tørrede eller friske forøger smagen og giver retten karakter.
  • Naanbrød fås færdige i god kvalitet, eller dejen kan laves dagen før.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen schnitzler fra gris. Før hed det skinkeschnitzler fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 821 g af retten): 

Energi: 3600 kJ (860 kcal)

Protein: 50 g

Kulhydrat: 80 g

Kostfibre: 18 g

Fedt: 34 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 438 kJ (105 kcal)

Protein: 6 g

Kulhydrat: 10 g

Kostfibre: 2 g