Tilberedningstid
Ca. 1½ time
Det skal du bruge
-
1 and, ca. 3 kg
Salt og peber
Sådan gør du
- Skær de yderste vingespidser og halsskindet af anden.
- Tag posen med indmad ud. Klip anden op langs rygsøjlen.
- Fjern gumpen eller kirtlerne på oversiden af gumpen.
- Fold anden ud. fjern rester af indvolde m.v. fra andens indre. Krydr med salt og peber.
- Læg anden i bradepanden med skindsiden opad.
- Tryk den så flad som muligt. Sæt anden i midten af en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og steg anden 1¼ - 1½ time.
- Tjek om anden er gennemstegt, ved at vride/skære låret fri fra kroppen og se om kødsaften er klar.
- Hele anden bliver sprød på denne måde, og så tager det kun ca. 1½ time.
Tips
- Fjern evt. hele rygsøjlen.
- Fyld kan lægges under anden.
- Læg stanniol eller bagepapir i bradepanden, det letter rengøringen.
- Halsskindet kan åbnes og renses for kirtler m.m., og lægges i bradepanden så bliver det sprødt.
- Supermarkederne har et bredt udvalg af ænder i deres sortiment. Få svar på, hvad forskellen er på de forskellige slags ænder.
- Se også opskriften "Traditionel juleand med rødkål, brunede og hvide kartofler og sauce".