Tilberedningstid
Ca. 30 minutter, hvis grillen er varm
Det skal du bruge
4 personer
4 svinekoteletter uden fedtkant, 2 cm tykke a 125 g - eller 4 sommerfugle. Se foto
½ spsk olie
salt og peber
Salsa
3 - 4 blommer
½ agurk
1 peberfrugt evt. gul
3 tomater
2 forårsløg
2 lime
20 g pistacienødder
1 bundt dild
Tilbehør
250 g groft brød
Sådan gør du
Bestil evt. kødet skåret som en sommerfugl hos slagteren.
Se foto
Tænd for grillen, hvis kødet skal grilles.
Bed evt. slagteren om at skære koteletten til en sommerfugl eller gør det selv med en skarp kniv. Se tegning og foto af rå udskæring.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Pensl med olie. Krydr med salt og peber.
Skær blommer, agurk, peberfrugt og tomater i tern på ca. 1x1x1 cm.
Skær forårsløg i tynde skiver.
Bland de skårne grøntsager. Pres saften af den ene lime og hæld det over salsaen.
Pynt salsaen med den anden lime skåret i både, grofthakket pistacienødder og hakket og hel dild.
Grill sommerfuglen ca. 2 minutter på hver side eller steg den på en pande evt. grillpande. Brun kødet ½ minut på hver side ved god varme. Skru ned til middelvarme og steg ca. 1½ minut på hver side. Kødet bliver tørt, hvis det får for længe.
Server brød til. Evt. ristet på grill.
Tips
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 30%
Kulhydrat 42%
Fedt 28%
1890 kJ - 450 kcal
Ca. 210 g frugt og grønt pr. person