Sommerfugl af svinekød med salsa

Sommerfugl af svinekød med salsa

Af Bente Nissen Lundsgaard | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, Slankeretter, 6 om dagen, Grill


Sommerfugl af svinekød med salsa

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter, hvis grillen er varm

Det skal du bruge

4 personer

4 svinekoteletter uden fedtkant, 2 cm tykke a 125 g - eller 4 sommerfugle. Se foto 
½ spsk olie
salt og peber

Salsa
3 - 4 blommer
½ agurk
1 peberfrugt evt. gul
3 tomater
2 forårsløg
2 lime
20 g pistacienødder
1 bundt dild

Tilbehør

250 g groft brød

Sådan gør du

Bestil evt. kødet skåret som en sommerfugl hos slagteren.
Se foto

 

Tænd for grillen, hvis kødet skal grilles.
Bed evt. slagteren om at skære koteletten til en sommerfugl eller gør det selv med en skarp kniv. Se tegning og foto af rå udskæring.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Pensl med olie. Krydr med salt og peber.

Skær blommer, agurk, peberfrugt og tomater i tern på ca. 1x1x1 cm.
Skær forårsløg i tynde skiver.
Bland de skårne grøntsager. Pres saften af den ene lime og hæld det over salsaen.
Pynt salsaen med den anden lime skåret i både, grofthakket pistacienødder og hakket og hel dild.

Grill sommerfuglen ca. 2 minutter på hver side eller steg den på en pande evt. grillpande. Brun kødet ½ minut på hver side ved god varme. Skru ned til middelvarme og steg ca. 1½ minut på hver side. Kødet bliver tørt, hvis det får for længe.

Server brød til. Evt. ristet på grill.

Tips

  • Svinekoteletter, skinkeschnitzler af inderlår, medaljoner af svinefilet, nakkekoteletter og svinemørbrad kan bruges i stedet for sommerfugle.
  • Nektariner, ferskner eller kiwi kan bruges i stedet for blommer.
  • Pistacienødder kan udelades eller erstattes af mandler, peaunuts eller pinjekerner.
  • Energifordeling

    Energifordeling og -indhold pr. person
    Protein 30%
    Kulhydrat 42%
    Fedt 28%
    1890 kJ - 450 kcal

    Ca. 210 g frugt og grønt pr. person

    6 om dagen logo