Sommerfugl af grisekød med salsa

Lækker, hurtig grillret med sommerfugl af grisekød og velsmagende salsa med blommer og sprøde grøntsager.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, Slankeretter, 6 om dagen, Grill


Sommerfugl af svinekød med salsa

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter, hvis grillen er varm

Det skal du bruge

4 personer

4 minutkoteletter uden fedtkant, 2 cm tykke a 125 g - eller 4 sommerfugle. Se foto 
½ spsk olie, fx rapsolie
Salt
Peber

Salsa
3-4 blommer
½ agurk
1 peberfrugt evt. gul
3 tomater
2 forårsløg
2 lime
20 g pistacienødder
1 bundt dild

Tilbehør

250 g fuldkornsbrød

Sådan gør du

Kødet

  1. Bestil evt. kødet skåret som en sommerfugl hos slagteren. 
    Se foto
  2.  
  3. Tænd for grillen, hvis kødet skal grilles.
  4. Bed evt. slagteren om at skære koteletten til en sommerfugl eller gør det selv med en skarp kniv. Se tegning og foto af rå udskæring.
  5. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  6. Pensl med olie. Krydr med salt og peber.

Salsa

  1. Skær blommer, agurk, peberfrugt og tomater i tern på ca. 1x1x1 cm.
  2. Skær forårsløg i tynde skiver.
  3. Bland de skårne grøntsager.
  4. Pres saften af den ene lime og hæld det over salsaen. 
  5. Pynt salsaen med den anden lime skåret i både, grofthakket pistacienødder og hakket og hel dild.

Kødet, fortsat

  1. Grill sommerfuglen ca. 2 minutter på hver side eller steg den på en pande evt. grillpande.
  2. Brun kødet ½ minut på hver side ved god varme.
  3. Skru ned til middelvarme og steg ca. 1½ minut på hver side.
  4. Kødet bliver tørt, hvis det får for længe.

Tilbehør

  1. Server fuldkornsbrød til. Evt. ristet på grill.

Tips

  • Minutkoteletter, schnitzler af inderlår fra gris, medaljoner af grisefilet, nakkekoteletter og grisemørbrad kan bruges i stedet for sommerfugle.
  • Nektariner, ferskner eller kiwi kan bruges i stedet for blommer.
  • Pistacienødder kan udelades eller erstattes af mandler, peanuts eller pinjekerner.

Energifordeling

Nu hedder det minutkotelet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekotelet.

Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.

Nu hedder det medaljon af grisefilet. Tidligere hed udskæringen madaljon af svinefilet fra svin.

Nu hedder det nakkekotelet af nakkekam fra gris. Tidligere hed udskæringen nakkekotelet af nakkekam fra svin.

Nu hedder det grisemørbrad. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 410 g af retten): 

Energi: 1752 kJ (417 kcal)

protein: 35 g

kulhydrat: 42 g

kostfibre: 7 g

fedt: 11 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 430 kJ (102 kcal)

protein: 9 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g

 

Ca. 210 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo