Sommerfrikadeller

Delikat sund hverdagsmad af sommerfrikadeller krydret med dild, purløg, hvidløg og finthakket peberfrugt. Tilbehør er grøn salat og flute.

Af voresmad.dk | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

6 personer

500 g hakket grisekød 
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 æg
1 lille løg
2 dl mælk eller vand
1 dl hvedemel
2 spsk purløg
2 spsk dild
¼- ½ rød peberfrugt
1 fed hvidløg
evt. lidt Tabascosauce
25 g smør eller margarine

Tilbehør

Salat af fx. iceberg, 300 g
1 peberfrugt
¼ agurk 
4  tomater
250 g flutes

Sådan gør du

Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og hakket løg. Tilsæt melet. Rør herefter væsken i lidt ad gangen. Klip purløg og dild, finthak peberfrugt og pres hvidløg. Fyldet røres i farsen. Tilsæt mere væske, hvis farsen bliver for fast.
Form farsen med en ske til frikadeller. Lad fedtstoffet blive gyldent på panden. Brun frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, ca. 4, minutter i alt. Skru ned til middel varme. Vend og steg frikadellerne i ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt til de er gennemstegte.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 370 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 1570 kJ (374 kcal)

protein: 27 g

kulhydrat: 40 g

kostfibre: 5 g

fedt: 11 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 424 kJ (101 kcal) 

protein: 7 g

kulhydrat: 11 g 

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g

 


Næringsindhold pr. person (ca. 370 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 1681 kJ (400 kcal)

protein: 25 g

kulhydrat: 40 g

kostfibre: 5 g

fedt: 14 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 454 kJ (108 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g