Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
6 personer
500 g hakket grisekød
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 æg
1 lille løg
2 dl mælk eller vand
1 dl hvedemel
2 spsk purløg
2 spsk dild
¼- ½ rød peberfrugt
1 fed hvidløg
evt. lidt Tabascosauce
25 g smør eller margarine
Tilbehør
Salat af fx. iceberg, 300 g
1 peberfrugt
¼ agurk
4 tomater
250 g flutes
Sådan gør du
Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og hakket løg. Tilsæt melet. Rør herefter væsken i lidt ad gangen. Klip purløg og dild, finthak peberfrugt og pres hvidløg. Fyldet røres i farsen. Tilsæt mere væske, hvis farsen bliver for fast.
Form farsen med en ske til frikadeller. Lad fedtstoffet blive gyldent på panden. Brun frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, ca. 4, minutter i alt. Skru ned til middel varme. Vend og steg frikadellerne i ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt til de er gennemstegte.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 370 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 1570 kJ (374 kcal)
protein: 27 g
kulhydrat: 40 g
kostfibre: 5 g
fedt: 11 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 424 kJ (101 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g
Næringsindhold pr. person (ca. 370 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 1681 kJ (400 kcal)
protein: 25 g
kulhydrat: 40 g
kostfibre: 5 g
fedt: 14 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 454 kJ (108 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g