Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g lever fra gris
1 løg, ca. 100 g
1 fed hvidløg
2 æbler, ca. 250 g
1 kvist frisk rosmarin
2 tsk olie
1 spsk eddike – evt. æbleeddike
1 tsk honning
Salt og peber
Salat
1 romainesalat
6 cherrytomater
½ bundt radiser, ca. 150 g
200 g grønne asparges
2 tsk citronsaft
Tilbehør
1 flute, gerne fuldkorn, ca. 150 g
Sådan gør du
Skær lever i meget små tern og dup tørt med køkkenrulle.
Pil og hak løg og hvidløg. Skyl æbler og skær i små tern. Skyl rosmarin og hak groft.
Varm halvdelen af olien på en pande og brun løgene ca. 2 minutter. Tilsæt hvidløg ½ minut og hæld det på en tallerken.
Varm den anden halvdel olie på panden ved høj varme – olien skal være så varm at det ’siger lyde’ når leveren kommer på. Brun leveren i ca. 2 minutter og skru ned og steg i ca. 2 minutter mere. Kom løg og hvidløg tilbage på panden med æbler og rosmarin, steg i ca. 2 minutter. Tilsæt eddike og honning og smag til med salt og peber.
Skyl salatbladene godt – dræn dem i en si eller salatslynge. Skyl cherrytomater og radiser og skær i halve. Skyl asparges og knæk den grove ende af. Skær i skiver. Vend salaten sammen og smag til med citronsaft.
Skær flute i skiver og rist på en brødrister.
Kom en skefuld leverhasis på brødet.
Tips
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen lever fra gris. Før hed det svinelever.
Næringsindhold pr. person (ca. 720 g af retten):
Energi: 2379 kJ (569 kcal)
Protein: 38 g
Kulhydrat: 68 g
Kostfibre: 13 g
Fedt: 13 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 329 kJ (79 kcal)
Protein: 5 g
Kulhydrat: 9 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 2 g