Sommer Stroganoff med cocktailtomater og bønner

Sommer Stroganoff med cocktailtomater og boenner

Louise Dandanell

Af Louise Dandanell Ørsted

Det skal du bruge

6 personer

1 kg okseinderlår eller -klump
2 tsk salt
½ tsk peber
3 tsk olie

3 løg, 300 g løg
3 spsk mel
1½ dl hvidvin (kan erstattes af bouillon)
3 dl bouillon, vand og terning
1 lille dåse koncentreret tomatpuré, 70 g
1 tsk tørret timian
1½ dl cremefraiche 38%
2 tsk sennep

1½ kg nye kartofler

500 g små tomater
400 g bønner

Pynt
Frisk basilikum


Tilbehør

Evt. lyst brød

Ca. 1 time 15 minutter


Sådan gør du

Skær kødet i tern 2x2x2 cm. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.

Varm 1 tsk olie i en gryde ved god varme. Brun ⅓ af kødet, 2-3 minutter, til det har taget lidt farve.
Tag det op tilsæt 1 tsk olie og brun den næste tredjedel.
Tag kødet op tilsæt 1 tsk olie og brun det sidste kød. Tag det op.

Pil løg og skær dem i både. Steg dem et par minutter i gryden.
Kom kødet tilbage i gryden og drys mel over og rør rundt.
Tilsæt hvidvin og lad det bruse op.
Tilsæt bouillon, tomatpure og timian. Læg låg på og skru ned til svag varme.
Lad retten simre i ca. 30 minutter til kødet er mørt.
Rør cremefraiche og sennep sammen og kom det i retten. Varm igennem.

Kog kartofler møre i letsaltet vand.

Skyl tomater og bønner og nip bønnerne. Skær tomaterne i halve og skær evt. bønnerne midt over.

Tilsæt tomater og bønner og varm retten igennem. Smag til med salt og peber.
Tilsæt de nye kartofler eller server dem ved siden af.
Pynt med lidt friske basilikum blade.

Tips

  • I stedet for creme fraiche kan du bruge 1 dl syrnet mælkeprodukt blandet med 1 spsk mel. Og så skal retten koge et par minutter.
  • Kogte speltkerner passer også godt til.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31%
Kulhydrat 40%
Fedt 26%
Alkohol 3%
2550 kJ - 610 kcal
Sund hverdagsmad