Sød gris med ananas og limeblade

Sød gris med ananas og limeblade

Af Carsten Kyster | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 1½ time

Det skal du bruge

4 personer

1 kg ribbenssteg uden ben og brusk
1 spsk groft salt

250 g palmesukker eller rørsukker
1 citrongræs
½-1 rødløg
5 limeblade
1 stor tørret rød chili
½-1 ananas
3 spsk tamarind-pure
3 spsk fish sauce

Tilbehør

4 dl jasminris

Sådan gør du

Bestil evt. kødet hos slagteren og bed ham om at fjerne ben og brusk og ridse sværen så smalt som muligt. Skær også sværen igennem på langs, da den før servering skal skæres ud i stykker på ca. 3 x 3 cm.
Gå evt. ridsningen efter, nogle gange er sværen ikke ridset igennem - især ikke i siderne.
Drys sværen med groft salt. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.
Læg stegen på en rist i en lille bradepande, så sværen ligger så lige som muligt.
Sæt bradepanden med stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time, til kødet er gennemstegt. Skru ovnen op på 250 grader, hvis sværen ikke er sprød.
Skær kødet i stykker på ca. 3 x 3 cm.

Kog risene.

Smelt sukkeret med lidt vand i en gryde. Tilsæt finthakket citrongræs af de nederste 6-8 cm af stænglen, rødløg i meget tynde strimler, limeblade og chili uden frø enten finthakket eller i store stykker, hvis man vil undgå at spise dem. Kog til det har en tyk sirupsagtig konsistens. Tilsæt ananas i tern, tamarind og fish sauce. Kog det ind til en sauceagtig konsistens. Smag til.

Læg kødstykkerne med sværen opad i saucen.

Tips

  • Limeblade kan købes frosne i specialforretninger.
  • Læg stanniol i bunden af bradepanden, det letter rengøringen.

Energifordeling

Er under udarbejdelse.