Tilberedningstid
Ca. 1½ time
Det skal du bruge
4 personer
1 kg ribbenssteg uden ben og brusk
1 spsk groft salt
250 g
palmesukker eller rørsukker
1 citrongræs
½-1 rødløg
5 limeblade
1
stor tørret rød chili
½-1 ananas
3 spsk tamarind-pure
3 spsk fish
sauce
Tilbehør
4 dl jasminris
Sådan gør du
Bestil evt. kødet hos slagteren og bed ham om at fjerne ben og brusk og ridse
sværen så smalt som muligt. Skær også sværen igennem på langs, da den før
servering skal skæres ud i stykker på ca. 3 x 3 cm.
Gå evt. ridsningen efter,
nogle gange er sværen ikke ridset igennem - især ikke i siderne.
Drys sværen
med groft salt. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.
Læg
stegen på en rist i en lille bradepande, så sværen ligger så lige som muligt.
Sæt bradepanden med stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og
lad stegen stå i ca. 1½ time, til kødet er gennemstegt. Skru ovnen op på 250
grader, hvis sværen ikke er sprød.
Skær kødet i stykker på ca. 3 x 3
cm.
Kog risene.
Smelt sukkeret med lidt vand i en gryde. Tilsæt
finthakket citrongræs af de nederste 6-8 cm af stænglen, rødløg i meget tynde
strimler, limeblade og chili uden frø enten finthakket eller i store stykker,
hvis man vil undgå at spise dem. Kog til det har en tyk sirupsagtig konsistens.
Tilsæt ananas i tern, tamarind og fish sauce. Kog det ind til en sauceagtig
konsistens. Smag til.
Læg kødstykkerne med sværen opad i
saucen.
Tips
- Limeblade kan købes frosne i specialforretninger.
- Læg stanniol i bunden af bradepanden, det letter rengøringen.
Energifordeling
Er under udarbejdelse.