Snappe solbærmuffins

Snappe solbærmuffins

Af Anne Mette Ehlers | Hele året, Sommer | Kager | Gæster, Hverdag, Weekend, Fest


Snappe solbærmuffins

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

Ca. 15 stk

Alle ingredienser har noget med tallet to. Supernemt at huske.
(15 stk.)

200 g smør
200 g mel
200 g sukker
2 æg
2 tsk pulver, nemlig 1 tsk vaniljesukker og 1 tsk bagepulver
½ dl mælk
1 bakke solbær – ca. 250 g

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær smørret i mindre stykker. Blend mel, smør, sukker, æg, bagepulver, vaniljesukker og mælk i foodprocessoren. Tilsæt evt. lidt ekstra mælk, hvis dejen er for fast.
  3. Tag knivbladet op og rør forsigtigt tre fjerdedel af bærrene i dejen med en ske – resten bruger du til pynt.
  4. Fordel dejen i muffinforme med en spiseske og tryk de resterende bær lidt ned i toppen.
  5. Bag midt i ovnen i ca. 20 minutter, til kagerne er gyldenbrune.

Tips

  • Du kan bruge rabarber og andre bær i stedet for solbær. Rabarber, jordbær, brombær og kirsebær skærer du i ret små stykker først. Prøv også varianten med små æble- eller blommestykker og kanel.
  • Denne lille portion muffins smager bedst lune til en god kop kaffe eller the. De er hurtigt væk. Så bag igen i morgen.
  • Har du ikke muffinforme, så klip bagepapir i kvadrater på ca. 12 gange 12 cm og pres papiret i form over bunden af et glas. Kagerne flyder lidt ud i ovnen. Pyt med det, smagen fejler ikke noget!