Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
Ca. 15 stk
Alle ingredienser har noget med tallet to. Supernemt at huske.
(15 stk.)
200 g smør
200 g mel
200 g sukker
2 æg
2 tsk pulver, nemlig 1 tsk vaniljesukker og 1 tsk bagepulver
½ dl mælk
1 bakke solbær – ca. 250 g
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær smørret i mindre stykker. Blend mel, smør, sukker, æg, bagepulver, vaniljesukker og mælk i foodprocessoren. Tilsæt evt. lidt ekstra mælk, hvis dejen er for fast.
- Tag knivbladet op og rør forsigtigt tre fjerdedel af bærrene i dejen med en ske – resten bruger du til pynt.
- Fordel dejen i muffinforme med en spiseske og tryk de resterende bær lidt ned i toppen.
- Bag midt i ovnen i ca. 20 minutter, til kagerne er gyldenbrune.
Tips
- Du kan bruge rabarber og andre bær i stedet for solbær. Rabarber, jordbær, brombær og kirsebær skærer du i ret små stykker først. Prøv også varianten med små æble- eller blommestykker og kanel.
- Denne lille portion muffins smager bedst lune til en god kop kaffe eller the. De er hurtigt væk. Så bag igen i morgen.
- Har du ikke muffinforme, så klip bagepapir i kvadrater på ca. 12 gange 12 cm og pres papiret i form over bunden af et glas. Kagerne flyder lidt ud i ovnen. Pyt med det, smagen fejler ikke noget!