Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket svinekød1 tsk salt
¼ tsk peber
2 æg
1 løg, ca. 50 g
4 spsk hvedemel
2½ dl skummet- eller minimælk
1 lille squash
4 gulerødder
1 porre
Ovnbagte kartofler
1 kg små kartofler
1 spsk olie
1 spsk oregano
Lynkogte grøntsager
4 gulerødder
2 porrer
Grøn sauce
2 dl fraiche, 9 %
1 fed hvidløg
¼ bundt persille
Tilbehør
Salatblade, ca. 100 g
Ca. 1¼ time
Sådan gør du
Rør kødet med salt, peber, æg, fintrevet løg, mel og mælk.Skræl gulerødderne. Skær porren igennem på langs. Skær squashen igennem på langs og skrab kernerne ud med en ske, de skal ikke anvendes. Bring1 liter letsaltet vand i kog i en gryde. Kog gulerødderne i 5 minutter. Kom porren og squashen i. Kog yderligere 5 minutter. Hæld grøntsagerne i en si så vandet kan dryppe af.
Læg bagepapir i en stor brødform på 1 ½ l. Kom ¼ del af farsen i formen. Læg de 2 squash halvdele i forlængelse af hinanden, de skal være den glade mund. Fordel ¼ af farsen over. Læg porren i forlængelse af hinanden, det er næsen. Fordel ¼ af farsen over. Læg 2 rækker med 2 gulerødder i hver, det er øjnene. Fordel resten af farsen over. Stil formen i midten af en kold ovn. Tænd ovnen ved 200 grader. Lad kødet stege i 50-60 minutter. Tjek at farsbrødet er gennemstegt ved at stikke i farsen fx med en urtekniv. Væsken skal være klar.
Skær kartoflerne i halve. Kom dem i en plastpose og ryst dem med olie, oregano, salt og peber. Læg kartoflerne på bagepapir ved siden af farsbrødet i ovnen. Bagetid 45-50 minutter til de er sprøde.
Skær gulerødder og porrer i tynde stave eller skiver og kog dem kort tid i letsaltet vand, så de stadig har bid.
Smag fraiche til med knust hvidløg, salt, peber og hakket persille.
Tips
- Gem rester af farsbrødet i køleskabet, skær farsbrødet i skiver og brug det som pålæg.