Smilende farsbrød

Smilende farsbrød

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Smilende farsbrød

Tilberedningstid

Ca. 1¼ time

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket svinekød
1 tsk salt
¼ tsk peber
2 æg
1 løg, ca. 50 g
4 spsk hvedemel
2½ dl skummet- eller minimælk
1 lille squash
4 gulerødder
1 porre

Ovnbagte kartofler
1 kg små kartofler
1 spsk olie
1 spsk oregano

Lynkogte grøntsager
4 gulerødder
2 porrer

Grøn sauce
2 dl fraiche, 9 %
1 fed hvidløg
¼ bundt persille

Tilbehør

Salatblade, ca. 100 g

Sådan gør du

Rør kødet med salt, peber, æg, fintrevet løg, mel og mælk.
Skræl gulerødderne. Skær porren igennem på langs. Skær squashen igennem på langs og skrab kernerne ud med en ske, de skal ikke anvendes. Bring1 liter letsaltet vand i kog i en gryde. Kog gulerødderne i 5 minutter. Kom porren og squashen i. Kog yderligere 5 minutter. Hæld grøntsagerne i en si så vandet kan dryppe af.
Læg bagepapir i en stor brødform på 1 ½ l. Kom ¼ del af farsen i formen. Læg de 2 squash halvdele i forlængelse af hinanden, de skal være den glade mund. Fordel ¼ af farsen over. Læg porren i forlængelse af hinanden, det er næsen. Fordel ¼ af farsen over. Læg 2 rækker med 2 gulerødder i hver, det er øjnene. Fordel resten af farsen over. Stil formen i midten af en kold ovn. Tænd ovnen ved 200 grader. Lad kødet stege i 50-60 minutter. Tjek at farsbrødet er gennemstegt ved at stikke i farsen fx med en urtekniv. Væsken skal være klar.

Skær kartoflerne i halve. Kom dem i en plastpose og ryst dem med olie, oregano, salt og peber. Læg kartoflerne på bagepapir ved siden af farsbrødet i ovnen. Bagetid 45-50 minutter til de er sprøde.
Skær gulerødder og porrer i tynde stave eller skiver og kog dem kort tid i letsaltet vand, så de stadig har bid.

Smag fraiche til med knust hvidløg, salt, peber og hakket persille.

Tips

  • Gem rester af farsbrødet i køleskabet, skær farsbrødet i skiver og brug det som pålæg.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person, hvis der bruges hakket svinekød 6% fedt
Protein 24%
Kulhydrat 50%
Fedt 25%
3010 kJ –720 kcal


Energifordeling og -indhold pr. person, hvis der bruges hakket svinekød 10% fedt
Protein 23%
Kulhydrat 47%
Fedt 30%
3170 kJ – 760 kcal