Tilberedningstid
Ca. 2 timer
Det skal du bruge
32 stk.
Dej
25 g gær
1 dl lunkent vand
1 æg
2½ dl kærnemælk
¾ tsk salt
Ca. 4 dl, 250 g fuldkornshvedemel gerne grahamsspeltmel
Knap 6 dl, ca. 350 g hvedemel
Fyld
32 cocktailpølser, ca. 225 g
1¼ dl tomatketchup
Pensling
1 æg
2 spsk sesamfrø
Sådan gør du
- Rør gæren ud i 1 dl lunkent vand i en stor skål.
- Kom æg, kærnemælk, salt og fuldkornsmel i skålen.
- Rør det godt sammen.
- Kom hvedemel i lidt ad gangen. Slå og ælt dejen til den er smidig.
- Lad dejen hæve tildækket med et fugtigt viskestykke et lunt sted ca. 1 time.
- Læg bagepapir på en eller to bageplader.
- Kom lidt hvedemel på bordet. Læg dejen på bordet.
- Ælt dejen færdig på bordet.
- Del dejen i 4 boller.
- Udrul hver bolle til en cirkel med en diameter på 20 cm.
- Skær cirklen i 8 trekanter.
- Læg ca. ½ tsk ketchup og 1 pølse på hver trekant. Rul fra den brede ende til horn.
- Sæt hornene på bageplader.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Lad hornene hæve 15 minutter.
- Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
- Bag hornene midt i ovnen ca. 15 minutter.
Tips
- Frys hornene, når de er afkølede. Holdbarheden er ca. 3 måneder. De kan tages direkte fra fryseren og lægges i madpakken. De vil være tøet op, før barnet skal spise madpakken.
- Der fås cocktailpølser med forskelligt fedtindhold. Her er valgt de mest solgte med 26 % fedt, men vælg gerne de magre.
Energifordeling
Nu hedder det cocktailpølser af bov fra gris. Før hed udskæringen cocktailpølser af bov fra svin.
Næringsindhold pr. pølsehorn (ca. 45 g per pølsehorn med 23 % fedt):
Energi: 417 kJ (99 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 14 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 901 kJ (215 kcal)
protein: 9 g
kulhydrat: 30 g
kostfibre: 4 g
fedt: 6 g
Næringsindhold pr. pølsehorn (ca. 45 g per pølsehorn med 10 % fedt):
Energi: 381 kJ (91 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 14 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 825 kJ (196 kcal)
protein: 9 g
kulhydrat: 29 g
kostfibre: 4 g
fedt: 4 g