Tilberedningstid
Ca. 1½ time
Det skal du bruge
20 stk
Dej:
25 g gær
3/4 tsk salt
Godt 3 dl, ca. 200 g fuldkornshvedemel
Ca. 5 dl, 300 g hvedemel gerne pizzamel
Fyld:
250 g hakket svinekød
2 dl færdig pizzasauce, købes i glas eller brug tomatpuré
100 g reven mild ost,17% fedt
2-3 tsk. oregano
Sådan gør du
Rør gæren ud i 3 dl lunkent vand. Tilsæt salt og fuldkornsmelet og herefter hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen til den er meget smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 1 time.
Lad en pande blive varm ved god varme. Kom kødet på panden, og steg til det har skiftet farve
Kom pizzasaucen i og kog det sammen 4-5 minutter. Smag det til med salt og peber.
Tænd ovnen på 225 grader.
Del dejen i 2. Rul hver del ud i rektangler (12 cm x 25 cm). Fordel tomatkødsaucen på de to udrullede dejstykker. Drys osten og oregano over. Rul det sammen til roulader og skær dem i 2 ½ cm tykke skiver. Læg sneglene på bagepapir på en bageplade. Tryk dem lidt flade med hånden, så de er ca. 1 cm tykke. Bag dem midt i ovnen 15-20 minutter ved 225 grader.
Tips
- Sneglene kan evt. bages i smurte muffinsforme.
- Skinke eller kylling i tern eller revet kan bruges i stedet for hakket kød.
- Hakket oksekød eller kylling kan bruges i stedet for svinekød.
- Pizzasnegle kan fryses. Holdbarheden er ca. 3 måneder.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. pizzasnegl med hakket svinekød, 6 % fedt
Protein 22%
Kulhydrat 63%
Fedt 15%
540 kJ – 130 kcal
Energifordeling og -indhold pr. pizzasnegl med hakket svinekød, 10% fedt
Protein 21%
Kulhydrat 62%
Fedt 17%
550 kJ – 130 kcal