Små farsbrød med soltørrede tomater

Små, velsmagende farsbrød af magert, hakket grisekød med soltørrede tomater og fetaost. Serveres sammen med kogt broccoli, kartofler og dressing. Beregnet til to voksne og to små børn.

Af Sandra Leigh Draznin | Efterår, Forår, Hele året, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Små farsbrød af svinekød med soltørrede tomater

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

2 voksne + 2 små børn

400 g hakket magert grisekød
25-50 g soltørrede tomater
¼ tsk salt
¼ tsk peber
75 g fetaost i tern
50 g sorte oliven uden sten

¾-1 kg store kartofler
Salt
Peber

1 dl yoghurt naturel
1 fed hvidløg
Salt
Peber

250 g grønt, fx broccoli

Sådan gør du

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i både. Gem nogle stykker til spædbarnet og kog dem sammen med broccolien.
  2. Drys bådene med salt og peber og læg dem i en bradepande med bagepapir.
  3. Stil dem i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter.
  4. Hak de soltørrede tomater.
  5. Rør dem i kødet sammen med salt, peber, 1 dl vand og fetaost.
  6. Tag ca. en tredjedel fars fra og form den til et lille børnefarsbrød.
  7. Resten af farsen tilsættes hakkede oliven og formes til to små farsbrød.
  8. Læg farsbrødene i et ildfast fad med bagepapir og sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
  9. Mærk med en kødnål, om de er gennemstegte. Kødsaften skal være klar.
  10. Smag yoghurt til med presset hvidløg, salt og peber.
  11. Kog broccolien og evt. nogle kartoffelbåde.

TIL BARNET OVER 12 MÅNEDER
Skær broccoli og ⅓-½ af børnefarsbrødet i små stykker og anret dem hver for sig sammen med kartofler i både. Giv yoghurtsauce til.

TIL SPÆDBARNET (7-10 MÅNEDER)
Mos nogle stykker kartoffel sammen med broccoli og lidt yoghurt med en gaffel eller i en hurtighakker. Tilsæt 1 tsk smør. Skær skorpen af et stykke af børnefarsbrødet og brug ¼-⅓ skåret i små stykker.

Tips

  • Børnenes farsbrød kan selvfølgelig også laves uden soltørrede tomater og/eller fetaost.
  • Farsbrød kan også bruges som pålæg.

Energifordeling

-