Små calzonebrød

Små calzonebrød

Af Helle Brønnum Carlsen | Hele året | Brød og boller, Madpakker | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

5 calzoner

Dej: 
15 g gær 
3 dl lunkent vand 
½ tsk salt 
120 g durummel 
120 g hvedemel 
½ tsk olivenolie 
 
Fyld: 
1 kugle frisk mozzarellaost (eller anden mild ost) 
3 spsk grøn pesto  
5 soltørrede tomater (i strimler) 
5 cherrytomater (i skiver) 
1 dl blandede krydderurter (hakkede - f.eks. timian og oregano - kan udelades)

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og dernæst melet lidt efter lidt, og ælt så med lidt olie, til dejen er glat. Lad hæve køligt i 2-3 timer eller lunt ½ time. Slå dejen ned, del i 5 dele og rul ud til cirkler, der lægges på bagepapir på bageplade.
Skær mozzarellaen i skiver og læg lidt på hver cirkels ene halvdel. Smør pesto på, og læg soltørret tomat, cherrytomat og krydderurter i hvert brød på den halvdel, hvor osten også ligger. Den halvdel uden fyld foldes ind over fyldet og lukkes sammen og klemmes fast med en gaffel. Brødene pensles med lidt vand eller mælk og bages ved 220 grader i 15-20 min. midt i ovnen.
Fryses, så snart de er afkølet, medmindre man skal have en med på madpakke samme eller næste dag.

Energifordeling

Energiindhold i hele opskriften
5319 kJ (1277 kcal) 
Protein13% 
Kulhydrat 59%
Fedt 26% 

Energiindhold pr. brød
1064 kJ (255 kcal) 
Protein 13%
Kulhydrat 59%
Fedt 26%