Slankegryde med oksekød, grøntsager og pasta

Slankegryde med oksekød, grøntsager og pasta

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

2 personer

225 g hakket oksekød, ca. 3 % fedt
1-2 tsk paprika
1 lille dåse tomatkoncentrat, ca. 70 g
1 løg, ca. 50 g
250 g kartofler
2 gulerødder, ca.150 g
4 dl bouillon
Salt og peber
100 g champignon
2 peberfrugter
50 g fuldkornspasta eller anden pasta – alle typer fx penne, skruer, knækkede spaghetti
Evt. nogle blade persille – bredbladet- eller kruspersille

Ca. 25 minutter


Sådan gør du

Kom det hakkede kød i en varm gryde. Vend kødet til det skiller og ændrer farve. Tilsæt paprika og tomatkoncentrat. Tilsæt løg i tern. Tilsæt kartofler i rustikke stykker og gulerødder i skiver samt bouillon, salt og peber. Læg låg på gryden. Skru ned til middel varme og kog det 5 minutter. Tilsæt champignon i skiver og peberfrugt i små tern. Skub fyldet over i den ene halvdel af gryden. Læg halvdelen af pastaen i væsken. Skrub fyldet over i den anden halvdel af gryden og kom resten af pastaen ned i væsken. Kog videre under låg i ca. 10 minutter til alt er mørt.
Smag til med salt, peber og paprika.
Pynt evt. med persille.

Tips

  • Du kan gøre retten mere krydret ved at tilsætte hvidløg og oregano. 
  • I stedet for hakket oksekød kan bruges hakket kyllingekød 3-6% eller lidt mindre mængde hakket svine- eller kalvekød med ca. 6 % fedt. 
  • Du kan vælge grøntsager efter lyst, sæson og hvad der er i grøntsags skuffen eller i fryseren. De kan være i tern, stave, skiver eller hele. Jo større stykker, jo længere tid skal de koge for at blive møre. 
  • Du kan vælge ris, nudler, bulgur, hele korn i stedet for pasta. Se efter rester i skabe og skuffer.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 33%
Kulhydrat 57%
Fedt 10%
1985 kJ - 475 kcal

Ca. 250 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo
Sund hverdagsmad