Tilberedningstid
1½ time
Det skal du bruge
4 personer
8 Minihorn
8 minipølser
Dej
Lav en stor portion
dej. Del den i to dele. Brug den ene del til Minihorn og den anden del til
Minipizzaer.
25 g gær
2 dl vand
1 æg
3 spsk olie
½ tsk salt
2 dl grahamsmel, 120 g
5 dl hvedemel, 300 g
æg til pensling
sesamfrø eller solsikkekerner til pynt
4
Minipizza
Den anden halvdel af dejen bruges nu til minihorn
Fyld
skinke eller spegepølse
2 tomater
½ løg
2 peberfrugt
100 g revet ost
Salatbox
2 store gulerødder
1 dl bønnespirer
⅓
agurk
2 stilke
bladselleri
Sådan gør du
Sådan skal du gøre:
- Rør gæren ud i lunkent vand.
- Rør æg, olie og salt i.
- Tilsæt mel lidt ad gangen. Ælt dejen godt sammen.
- Kom dejen op i skålen igen og læg et viskestykke over. Lad dejen stå og hæve et lunt sted ca. 20 minutter.
- Tag dejen ud på bordet og del den i to dele.
- Den ene del rulles ud til en stor rund plade. Skær dejen ud til 8 trekanter.
- Læg en minipølse på hver trekant. Rul dejen sammen om pølsen fra den brede ende.
- Du kan pensle Minihornene med sammenpisket æg og drysse sesamfrø eller solsikkekerner på.
- Bages i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.
- Den anden halvdel af dejen bruges nu til minipizzaer.
Minipizza
- Ælt dejen godt sammen igen og del den i 4 dele.
- Rul hver del ud til en cirkel. Fold kanten lidt op.
- Skær spegepølse eller skinke i små stykker.
- Skyl tomateren og skær dem i små stykker.
- Pil løget og skær det i små stykker.
- Skyl og rens peberfrugterne. Skær dem i små stykker.
- Fordel kødet og grøntsagerne på dejen.
- Drys revet ost over fyldet.
- Bag pizzaerne i ca. 20 minutter ved 200 grader.
Salatbox
- Vask og skræl gulerødderne
- Riv dem på den grove side af et rivejern.
- Skyl agurken og skær den i skiver.
- Skyl bladselleri og skær dem i små stykker.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold i
1 pizza og 2 minihorn
Protein 16%
Kulhydrat 59%
Fedt 25%
3200 kJ - 765 kcal