Tilberedningstid
Ca. 1 time og 15 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g oksetyksteg eller -klump, se tip
1 spsk salt
2 bouillonterninger
2 laurbærblade
½ knoldselleri, 500 g
3-4 pastinakker, 300 g
2 bagekartofler, 300 g
4 jordskokker, 150 g
2 løg, 200 g
2 kviste timian
Evt. peber
¾ dl piskefløde
Pynt
1 bundt persille
20 g smør
Tilbehør
200 g rugbrød
Asier eller rødbeder
Sådan gør du
Skær kødet i tern 3x3x3 cm. Sæt kødet over i så meget koldt vand, at det dækker. Bring det langsomt i kog og skum grundigt. Tilsæt salt, bouillonterninger og laurbærblade. Lad det koge under låg ved svag varme.
Skræl alle urter og skær dem i grove tern 3x3x3 cm.
Når kødet har kogt 20 minutter tilsættes urter og timian.
Kog endnu 30-40 minutter, der kan evt. tilsættes mere vand.
Skyl og hak persille.
Smag til med salt og peber, når kød, kartofler og urter er møre.
Kartoflerne skal jævne retten. Tilsæt fløde.
Pynt med hakket persille og en smørklat og server asier eller rødbeder til.
Tips
Kogetiden afhænger af hvilken udskæring man bruger.
Tyksteg: 1 time.
Klump: 1-1½ time.
Bov: 1½-2 timer.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 26%
Kulhydrat: 44%
Fedt: 30%
2550 kJ - 610 kcal