Skinkevinaigrette

Lækker frokostret af røget skinke i tynde skiver marineret i en vinaigrette med tomat, peberfrugt og løg. Serveres med brød til.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | Frokost, Buffet | Hverdag, Jul, Weekend, Slankeretter


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4-6 personer

8-12 tynde skiver røget skinke, 400 g
1 spsk balsamico eller vineddike
1 citron
½ dl olivenolie
1 lille løg
10 sorte oliven
2 modne tomater
1 lille gul eller rød peberfrugt
Salt
Peber

Tilbehør

100 g brød

Sådan gør du

  1. Skær evt. fedtkant af kødet og læg skiverne taglagt på et fad.
  2. Pisk balsamico, ½ spsk citronsaft, olie, finthakket løg og finthakkede oliven sammen.
  3. Skær et låg af tomaterne, pres dem fri for kerner og skær tomatkødet i tynde strimler.
  4. Peberfrugten skæres i små tern.
  5. Kom tomat, peberfrugt, salt og peber i marinaden.
  6. Smag den til og hæld den over kødet.
  7. Lad kødet trække med marinaden ca. 20 minutter i køleskab før servering. 

Energifordeling

-