Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
200-250 g skinke i tykke strimler, 1 x 1 x ca. 5 cm, evt. skåret af skinkeschnitzler af inderlår
salt og peber
½ spsk olie
1-2 røde chili
1 squash, ca. 200 g
1 fed hvidløg
1½ spsk rosiner
2 spsk mandelsplitter
1 spsk parmesanost
¼ bundt basilikum eller 1 tsk tørret
evt. lidt saucejævner
Tilbehør
2 dl ris
½ tsk gurkemeje
Sådan gør du
Dup kødet med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Flæk chilien, fjern kernerne og snit den tyndt på tværs. Opvarm olien i en gryde. Brun kødet ca. 2 minutter. Lad det danne skorpe, inden det vendes. Tilsæt chili og 1½ dl. vand. Skru ned til svag varme og kog under låg i 10 minutter. Bruges strimler af skinkeschnitzel, skal kødet koges i 5 minutter.
Flæk squashen på langs og skær den i ½ cm tykke skiver.
Knus hvidløget og kom det i gryden sammen med rosiner og squash. Kog 5 minutter
under låg. Tilsæt mandelsplitter, parmesanost og hele basilikumblade. Varm
retten igennem og smag til med salt og peber. Jævn evt. med saucejævner, hvis
saucen er for tynd.
Serveres med løse ris, kogt med gurkemeje.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 54%
Fedt 20%
2490 kJ - 590 kcal