Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 voksne + 2 børn
300 g tynde skinkestrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
2 spsk olivenolie
3 gulerødder
1 porre
1 fed hvidløg
Frisk ingefær
½ dl soja (ikke for salt)
2½ dl bouillon
200 g sukkerærter
Evt. majsstivelse
Salt, peber
2½ dl ris
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Brun skinkestrimlerne i en gryde, sauterpande eller wok i 1 spsk olie ved kraftig varme i 1 1½ minut. Tag dem op på en tallerken.
Steg derefter tændstikstynde strimler af gulerod og porre i 1 spsk olie i 1 minut. Tilsæt finthakket hvidløg og 1 spsk finthakket ingefær. Vend godt rundt og tilsæt soja og bouillon. Lad retten simre 5 minutter. Tilsæt sukkerærter. Jævn evt. med majsstivelse udrørt i koldt vand, smag til med salt og peber og vend kødet i retten og den er klar til servering.
Kog risene efter anvisning på pakken.
TIL BARNET OVER 12 MÅNEDER
Vend ris med sauce.Skær grøntsager og kødet i mindre stykker og anret hver for sig.
TIL SPÆDBARNET (7-10 MÅNEDER)
Mos nogle skefulde gulerod og sukkerærter, lidt ris og 2-3 stykker kød sammen med lidt sauce og ½ smør i en hurtighakker eller persillehakker.
Tips
- Porre sætter sig fast i persillehakkeren. Derfor er det en god idé at tage dem fra.
- Tynde skinkestrimler kan man selv skære af skinkeschnitzler.
- Se også opskrift på Velsmagende skinkeschnitzel på grill.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold i hele retten
Protein 22%
Kulhydrat 54%
Fedt 24%
7165 kJ - 1705 Kcal
Pr. portion til barnet over 12 måneder
Protein 19%
Kulhydrat 47%
Fedt 34%
655 kJ - 155 Kcal
Pr. portion til spædbarnet
Protein 20%
Kulhydrat 43%
Fedt 37%
995 kJ - 235 Kcal