Tilberedningstid
Ca. 30 minutter, hvis grillen er varm
Det skal du bruge
2 voksne og 1 barn
400 g skinketern af inderlår eller
klump, 5 x 2 x
2 cm
5 træspid
salt og peber
2 spsk pesto
5 tomater - gerne
kryddertomater
Kartoffelsalat
500 g kogte
kartofler
1 dl kvark, 1%
1½ dl A 38 eller yoghurt, naturel
1-2 tsk
Dijonsennep
1 forårsløg
Sådan gør du
Tænd for grillen. Læg spiddene i koldt vand. Kog
kartoflerne, hvis de ikke er kogte. Tag kartofler fra til barnet.
Rør
kvark og A38 med sennep og smag til med salt og peber. Vend kartofler i skiver
og fintsnittet forårsløg i.
Skær kødet i ca. 15 tern. Dup kødet tørt med
køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Sæt skinketernene på spid og steg dem på
grill eller steg ternene hver for sig på en grillpande ca. 2 minutter på hver
side - ca. 10 minutter i alt. Ternene fra grillpanden sættes på spid. Pensl de
voksnes kød med pesto lige før servering.
Halver tomaterne, krydr med salt
og peber og steg dem på grillen eller grillpanden.
Til
spædbarnet 7-9 måneder
Mos 2 stykker kød, en kartoffel, en stegt
tomat uden skind og 1 tsk olie i en hurtig-hakker.
Til barnet
over 12 måneder
Skær 2-3 stykker kød, kartofler og tomat ud i små
stykker, 1 tsk pesto og evt. 1 spsk dressing til kartoffelsalaten anrettes hver
for sig.
Tips
- Server nye, kogte kartofler og den kolde sauce til i stedet for kartoffelsalat.
- Tern af skinke kan skæres af tykke skinkeschnitzler af inderlår eller klump.
- Mørbrad kan skæres i tern og bruges i stedet for skinke.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold i hele retten
Protein 40%
Kulhydrat 43%
Fedt 17%
5130 kJ - 1220 kcal