Skinkeschnitzler med tomater og sprøde kapers

Skinkeschnitzler med tomater og sprøde kapers

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer

2 skinkeschnitzler af inderlår,
1 cm tykke, a ca. 125 g
salt og peber
2 tsk olie

Sprøde kapers
½ dl kapers
2 tsk olie

Tomater
300 g små tomater, gerne forskellige slags
2 spsk små sorte oliven
frisk oregano, basilikum
eller citrontimian
1½ dl tomatjuice

Tilbehør

150 g pasta, fx tagliatelle


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Kog pastaen.

Tryk kapersene tørre. Varm olien i en pande ved kraftig varme og rist kapersene sprøde under omrøring. Læg dem på køkkenrulle.

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Varm olien på panden ved god varme. Brun hurtigt skinkeschnitzlerne på begge sider. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 1½-2 minutter på hver side. Tag kødet af panden.

Skær tomaterne i halve eller kvarte efter størrelse. Læg dem på panden sammen med de sorte oliven og svits dem under omrøring i 3-5 minutter. Smag til med salt, peber og hakket oregano. Tag tomatblandingen af panden. Hæld tomatjuicen på panden og kog den i ca. 1 minut.

Pynt med oregano og sprøde kapers. 

Tips

  • Medaljoner eller svinekoteletter kan bruges i stedet for skinkeschnitzler.
  • Brug eventuelt resten af tomatjuicen til en kold tomatsuppe.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 49%
Fedt 24%
2425 kJ - 575 kcal


 

Sund hverdagsmad