Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 skinkeschnitzler af inderlår, 1 cm tykke, a ca.
125 g
salt og peber
2
tsk olie
Tomat-agurkesalsa
2
tomater
¼ agurk
¼ løg
1 fed hvidløg
2
spsk
ketchup
evt. 1/5-1/4 chili
Glaserede forårsløg
10
forårsløg
½ spsk olie
½-1 skalotteløg
½ dl friske
krydderurter, fx kørvel, persille og dild
Tilbehør
150 g pasta
Sådan gør du
Kom tomater i kvarte, skrællet agurk i grove stykker, løg, hvidløg og ketchup i en hurtighakker eller foodprocessor. Hak det lidt groft. Smag til med salt og peber og evt. chili, hvis salsaen ønskes stærk.
Kog pastaen.
Kog forårsløg i en dyb pande eller en stor gryde i 1 dl letsaltet vand med olien i. Kog uden låg - så alt vandet fordamper - til løgene er møre, men stadig har bid. Vend finthakket løg og krydderurter i lige før servering.
Dup skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på panden ved kraftig varme. Brun hurtigt kødet på begge sider. Skru ned til middel varme og steg 1½-2 minutter på hver side.
Tips
- Man kan nøjes med én af de nævnte krydderurter til forårsløgene. Man kan også blande salvie eller koriander sammen med de tre nævnte krydderurter, hvis man vil have en spændende blanding.
- I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil man have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 29%
Kulhydrat 56%
Fedt 15%
2325 kJ - 555 kcal