Skinkeschnitzler med pasta og basilikumfløde

Skinkeschnitzler med pasta og basilikumfløde

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Skinkeschnitzler med pasta og basilikumfløde

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 voksne + 2 små børn

3 skinkeschnitzler á 125 g, ca. 1½ cm tykke
Salt, peber
15 g smør eller margarine

250 g champignon
Ca. 350 g frisk spinat eller frossen hel spinat, optøet
1-2 fed hvidløg

250 g tørret pasta
1 dl piskefløde
Frisk basilikum
Salt, peber

Sådan gør du

Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle og krydr med peber. Lad smørret blive gyldent på en pande med kraftig varme. Brun hurtigt schnitzlerne på begge sider. Skru ned til middel varme og sted dem færdige ½-2 minutter på hver side. Tag kødet af panden og hold det varmt.
Skær champignongerne i skiver og steg dem på panden. Skyl den friske spinat grundigt. Pres den optøede spinat for væde, hak den groft. Vend spianten i champignongerne. Læg låg på og lad det simre 5 minutter. Smag til med salt, peber og evt. presset hvidløg.
Kog pastaen efter anvisning på pakke og hæld den i en sigte. Hæld fløden i pastagryden og lad den få et opkog. Tilsæt 1 dl kogende vand og hakkede basilikum blade, smag til med salt og peber og vend pastaen i.

TIL BARNET OVER 12 MÅNEDER
Skær kødet ud i mindre stykker og anret pasta, spinat og svampe hver for sig. Tilsæt ½ tsk smør.

TIL SPÆDBARNET (7-10 MÅNEDER)
Mos nogle skefulde grønsager, pasta og 2-3 cm stegt schnitzel i en hurtighakker eller persillehakker og tilsæt 1 tsk smør.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold i hele retten
Protein 26%
Kulhydrat 44%
Fedt 30%
8315 kJ - 1980 Kcal

Pr. portion til barnet over 12 måneder
Protein 21%
Kulhydrat 47%
Fedt 32%
1150 kJ - 275 Kcal

Pr. portion til spædbarnet
Protein 19%
Kulhydrat 40%
Fedt 41%
985 kJ - 235 Kcal