Skinkeschnitzler med kartoffelpandekage

Skinkeschnitzler med kartoffelpandekage

Af Helle Flyger | Hele året, Sommer | For nybegyndere, Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 skinkeschnitzler af inderlår, 1 cm tykke, a ca. 125 g 
½ spsk olie
2 tsk timian

Kartoffelpandekage
4 store kartofler, ca. 450 g 
1 gulerod
½ tsk salt
2 knsp peber
½ spsk olie eller 15 g margarine

Tomatsalat
2 tomater
½ lille løg
2-3 stilke persille eller ¼ bundt purløg

Sådan gør du

Sådan skal du gøre:

Kartoffelpandekage

  1. Skræl og riv kartofler og gulerødder.
  2. Riv kartoflerne og gulerødderne på den grove side af rivejernet.
  3. Tryk så meget væde af med hænderne som du kan og bland det godt sammen med salt og peber.
  4. Varm olien godt op på en pande og og tryk kartoffel- og gulerodsstrimlerne sammen til en stor pandekage.  Dæmp varmen og steg pandekagen ca. 10 minutter.
  5. Find et grydelåg der passer til panden. Læg det over panden (hold låget med en grydelap) og vend pandekagen over på grydelåget. Lad pandekagen glide tilbage på panden og steg den 10 minutter på den anden side.
  6. Du kan skrue lidt op for varmen til sidst, så pandekagen bliver rigtig sprød.

Tomatsalat

  1. Skyl tomaterne og tør dem med køkkenrulle. Skær dem i skiver.
  2. Pil løget og skær det i små terninger.
  3. Skyl persillen og dup den tør med køkkenrulle. Hak persillen fint.
  4. Drys hakket løg og persille over tomatskiverne.


Skinkeschnitzlerne

  1. Dup skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle.
  2. Rør olie og timian sammen. Pensl det på kødet.
  3. Krydr med salt og peber.
  4. Varm en pande godt op. Brun hurtigt schnitzlerne på begge sider. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 1½-2 minutter på hver side.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 34%
Kulhydrat 48%
Fedt 18%
1590 kJ - 380 kcal