Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
2 personer
Kartoffelbåde
400 g store kartofler
1 spsk olie
½ tsk oregano
½ tsk salt
Lidt peber
Skinkeschnitzler
2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tyk, à ca. 125 g
½ tsk salt
Lidt peber
25 g smør eller margarine
Grøntsagsfad
150 g blomkål i buketter
2 tomater, ca. 150 g
2/3 agurk, ca. 200 g
Sådan gør du
Kartoffelbåde
- Læg bagepapir på en bageplade.
- Skrub eller skræl kartoflerne.
- Skær kartoflerne i både.
- Kom olie, oregano, salt og peber i en skål.
- Kom kartoffelbådene i skålen og bland.
- Hæld kartoffelbådene ud på bagepladen.
- Tænd varmluftsovnen på 225 grader.
- Sæt kartoffelbådene i ovnen. Bag dem i ca. 20 minutter, til de er møre.
Skinkeschnitzler
- Del hver schnitzel i to.
- Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle.
- Drys salt og peber på schnitzlerne.
- Kom smørret på en pande.
- Smelt smørret. Lad det bruse og blive lysebrunt.
- Læg schnitzlerne på panden. Brun dem 30 sekunder på hver side.
- Skru ned. Steg dem 1½-2 minutter på hver side.
- Skær en lille flig af det ene hjørne og kontroller, at kødet er svagt rosa. Hvis kødet stadig er råt, skal du stege det ca. 1 minut mere på hver side.
Grøntsagsfad
- Skyl blomkålen og del den i små buketter. Læg blomkålsbuketterne i et fad.
- Skyl tomaterne og skær dem i både. Læg tomatbådene i fadet.
- Skyl agurken og skær den i terninger. Læg agurketerningerne i fadet.
- Bland grøntsagerne.
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed det skinkeschnitzel af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 595 g af retten):
Energi: 2001 kJ (476 kcal)
protein: 34 g
kulhydrat: 37 g
kostfibre: 7 g
fedt: 20 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 335 kJ (80 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 6 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g
Ca. 250 g frugt og grønt pr. person