Tilberedningstid
Ca. 15 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 skinkeschnitzler af inderlår, 1 cm
tykke, à ca. 125 g
Salt og peber
1 spsk olie
Appelsincouscous
2
dl bouillon
1½ dl couscous
2 appelsiner
½ rødløg eller 2
forårsløg
1 spsk olivenolie
10 sorte oliven i saltlage
Evt. friske
mynteblade
Sådan gør du
Kog bouillonen i en gryde og kom couscoussen i. Fjern
gryden fra varmen og lad couscoussen trække 5 minutter. Løft op i den med en
gaffel et par gange.
Dup skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle. Krydr
med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun hurtigt
skinkeschnitzlerne på begge sider. Skru ned til middel varme og steg dem
fær-dige 1½-2 minutter på hver side, til de netop er gennemstegte. Tag kødet af
panden.
Stil appelsinerne på et skærebræt og skær enderne af. Skær
skallen og den hvide hinde af appelsinerne med en skarp kniv. Skær appelsinerne
i ca. ½ cm tykke skiver og herefter i kvarte. Skær løget i tynde både. Vend
appelsinstykker, løgbåde og olivenolie i couscoussen. Smag til med salt og
peber. Pynt med oliven og evt. mynteblade.
Tips
- I stedet for appelsin kan bruges klementiner i halve både.
- I stedet for skinkeschnitzler kan bruges medaljoner af svinefilet eller svinekoteletter.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 48%
Fedt 24%
2220 kJ - 530 kcal