Skinkeschnitzler med appelsincouscous

Skinkeschnitzler med appelsincouscous

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Skinkeschnitzler med appelsincouscous

Tilberedningstid

Ca. 15 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 skinkeschnitzler af inderlår, 1 cm tykke, à ca. 125 g
Salt og peber
1 spsk olie

Appelsincouscous
2 dl bouillon
1½ dl couscous
2 appelsiner
½ rødløg eller 2 forårsløg
1 spsk olivenolie
10 sorte oliven i saltlage
Evt. friske mynteblade

Sådan gør du

Kog bouillonen i en gryde og kom couscoussen i. Fjern gryden fra varmen og lad couscoussen trække 5 minutter. Løft op i den med en gaffel et par gange.

Dup skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun hurtigt skinkeschnitzlerne på begge sider. Skru ned til middel varme og steg dem fær-dige 1½-2 minutter på hver side, til de netop er gennemstegte. Tag kødet af panden.

Stil appelsinerne på et skærebræt og skær enderne af. Skær skallen og den hvide hinde af appelsinerne med en skarp kniv. Skær appelsinerne i ca. ½ cm tykke skiver og herefter i kvarte. Skær løget i tynde både. Vend appelsinstykker, løgbåde og olivenolie i couscoussen. Smag til med salt og peber. Pynt med oliven og evt. mynteblade.



Tips

  • I stedet for appelsin kan bruges klementiner i halve både.
  • I stedet for skinkeschnitzler kan bruges medaljoner af svinefilet eller svinekoteletter.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 48%
Fedt 24%
2220 kJ - 530 kcal