Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 skinkeschnitzler af inderlår, 1 cm tykke, a ca. 125 g
salt og peber
20 g smør
1 spsk kapers
1 citron
½-1 skalotteløg
Æble-jordskokkompot
25-50 g bacon
2 madæbler, fx Belle de Boskoop
2-3 jordskokker, 150 g
6 kålblade, fx savojkål
½ bundt purløg
Tilbehør
150 g grovbrød
Sådan gør du
Skær bacon i tern. Skræl æbler og jordskokker og skær dem i stykker. Rist bacon og jordskokker i en gryde. Læg låg på og kog, til jordskokkerne er møre. Tilsæt æbler og kog, til æblerne er møre og evt. kogt lidt ud. Smag til med salt, peber og citronsaft. Form evt. kompotten i en kop.
Bland kapers, 1 tsk fintrevet citronskal og løg i tynde ringe.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Brun hurtigt skinkeschnitzlerne på begge sider. Skru ned til middel varme og steg færdig 1½-2 minutter på hver side.
Kog kålbladene og klip purløget.
Tips
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 30%
Kulhydrat 52%
Fedt 18%
2296 kJ - 550 kcal
Ca. 300 g frugt og grønt pr. person