Skinkeschnitzler med æble-jordskokkompot

Skinkeschnitzler med æble-jordskokkompot

Af Erwin Lauterbach | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Skinkeschnitzler med æble-jordskokkompot

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 skinkeschnitzler af inderlår, 1 cm tykke, a ca. 125 g
salt og peber
20 g smør
1 spsk kapers
1 citron
½-1 skalotteløg

Æble-jordskokkompot
25-50 g bacon
2 madæbler, fx Belle de Boskoop
2-3 jordskokker, 150 g
6 kålblade, fx savojkål
½ bundt purløg

Tilbehør

150 g grovbrød

Sådan gør du

Skær bacon i tern. Skræl æbler og jordskokker og skær dem i stykker. Rist bacon og jordskokker i en gryde. Læg låg på og kog, til jordskokkerne er møre. Tilsæt æbler og kog, til æblerne er møre og evt. kogt lidt ud. Smag til med salt, peber og citronsaft. Form evt. kompotten i en kop.

Bland kapers, 1 tsk fintrevet citronskal og løg i tynde ringe.

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Brun hurtigt skinkeschnitzlerne på begge sider. Skru ned til middel varme og steg færdig 1½-2 minutter på hver side.

Kog kålbladene og klip purløget.

Tips

  • Æble-jordskokblandingen kan tilberedes i god tid. Den kan serveres varm eller kold.
  • Røget spæk kan bruges i stedet for bacon.
  • Muskat, enebær og timian passer fint til æble-jordskokblandingen. 
  • Æble-jordskokblandingen kan også bruges til buffet eller frokostbord som tilbehør til stegte, sprængte eller røgede svinekødsretter.
  • Æble-jordskokblandingen kan tilsættes lidt mørkt øl under tilberedningen.
  • Energifordeling

    Energifordeling og -indhold pr. person
    Protein 30%
    Kulhydrat 52%
    Fedt 18%
    2296 kJ - 550 kcal

    Ca. 300 g frugt og grønt pr. person

    6 om dagen logo