Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 skinkeschnitzler af inderlår, 1 cm tykke, a ca. 125 g
Salt og peber
1 tsk olie
Kartoffelsalat
250 g små kartofler
2 spsk olivenolie
1 lime eller citron
1 rødløg
Purløg
1 bundt feldsalat eller rucolasalat
Tilbehør
150 g brød
Sådan gør du
Skrab eller skrub kartoflerne, skær dem i tynde både og kog dem i en gryde med vand og salt. Når de er møre, hældes vandet fra. Læg dem i en skål. Hæld olie og ½-1 spsk citronsaft over og krydr med salt og peber. Lad dem trække i 10 minutter. Lige før servering vendes fintsnittet rødløg, 2 spsk purløg og feldsalat i lige før servering. Smag salaten til med limesaft, salt og peber.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Krydr med salt og peber.
Varm 1 tsk olie på panden ved kraftig varme. Brun hurtigt kødet på begge sider. Skru ned til middel varme og steg 1½-2 minutter på hver side.
Servér skinkeschnitzlerne og kartoffelsalat med lime og brød.
Tips
- Hvis ikke kødet duppes tørt med køkkenrulle, vil det koge på panden i stedet for at stege.
- Det er meget vigtigt at stegetiden på skinkeschnitzlerne overholdes nøje, hvis man vil være sikker på et velsmagende og saftigt resultat.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 25%
Kulhydrat 44%
Fedt 31%
2500 kJ - 595 kcal