Skinkeschnitzel med kartoffelssalat og lime

Skinkeschnitzel med kartoffelssalat og lime

Af Pernille Bækgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Skinkeschnitzel med kartoffelssalat og lime

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 skinkeschnitzler af inderlår, 1 cm tykke, a ca. 125 g 
Salt og peber
1 tsk olie

Kartoffelsalat 
250 g små kartofler
2 spsk olivenolie
1 lime eller citron
1 rødløg
Purløg
1 bundt feldsalat eller rucolasalat

Tilbehør

150 g brød

 

Sådan gør du

Skrab eller skrub kartoflerne, skær dem i tynde både og kog dem i en gryde med vand og salt. Når de er møre, hældes vandet fra. Læg dem i en skål. Hæld olie og ½-1 spsk citronsaft over og krydr med salt og peber. Lad dem trække i 10 minutter. Lige før servering vendes fintsnittet rødløg, 2 spsk purløg og feldsalat i lige før servering. Smag salaten til med limesaft, salt og peber.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.

Varm 1 tsk olie på panden ved kraftig varme. Brun hurtigt kødet på begge sider. Skru ned til middel varme og steg 1½-2 minutter på hver side. 
Servér skinkeschnitzlerne og kartoffelsalat med lime og brød.

Tips

  • Hvis ikke kødet duppes tørt med køkkenrulle, vil det koge på panden i stedet for at stege.
  • Det er meget vigtigt at stegetiden på skinkeschnitzlerne overholdes nøje, hvis man vil være sikker på et velsmagende og saftigt resultat.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 25%
Kulhydrat 44%
Fedt 31%
2500 kJ - 595 kcal