Skinkeruller med soltørrede tomater

Skinkeruller med soltørrede tomater

Af Inge Lotz | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 skinkeschnitzler af inderlår, 1 cm tykke, a ca. 350 g
2 stk soltørrede tomater
½ bundt persille
1 skive mild ost
salt og peber 
2 tsk olie
1½ dl bouillon eller vand
1 tsk majsstivelse 
kødnåle

Tilbehør

150 g pasta 
1 gulerod

Sådan gør du

Dæk de soltørrede tomater med kogende vand og stil dem til side.

Skær schnitzlerne midt over. Læg dem i en plastpose og bank dem tyndere med den flade side af en kødhammer. Tag dem ud af plastposen. Dup dem tørre med køkkenrulle.

Hak persillen. Skær osten i 4 strimler. Kom salt og peber på de 4 kødstykker og fordel persillen ovenpå.

Tag tomaterne op af vandet og pres vandet af dem. Skær tomaterne i halve. Læg et stykke på tværs af de 4 kødstykker og ovenpå en strimmel ost. Rul kødet sammen om fyldet og hold det fast med en kødnål.

Kog pastaen. Tilsæt gulerod skåret i 5 cm lange, tændstiktynde stave de sidste 5 minutter af kogetiden. Hæld vandet fra.

Varm olien ved god varme i en gryde. Brun kødrullerne på alle sider. Tilsæt væsken. Skru ned på svag varme. Kog rullerne under låg i ca. 8 minutter. Vend dem efter ca. 4 minutter.

Læg dem op på en tallerken. Dæk med stanniol, så de holdes varme.

Udrør majsstivelsen med 1 spsk koldt vand og pisk det i skyen. Kog saucen igennem. Smag den til med salt og peber. Si eventuelt saucen.


Tips

  • Soltørrede tomater fås også i olie, og de skal ikke i kogende vand før brug.
  • Kødrullerne kan gøres klar nogle timer i forvejen og gemmes i køleskabet til kødet skal steges.
  • Kødrullerne kan fyldes med fx Parmaskinke, salvie og evt. feta eller æbler, svesker og back bacon - alt efter smag og fantasi.
  • Saucen kan jævnes med saucejævner.
  • Bønner, squash i stave, porreringe eller andre grøntsager kan koges sammen med pastaen.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 32%
Kulhydrat 49%
Fedt 19%
2205 kJ - 525 kcal