Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 skinkeschnitzler af inderlår, 1 cm tykke, a ca. 350 g
2 stk soltørrede tomater
½ bundt persille
1 skive mild ost
salt
og peber
2 tsk olie
1½ dl bouillon eller vand
1
tsk majsstivelse
kødnåle
Tilbehør
150 g pasta
1 gulerod
Sådan gør du
Dæk de soltørrede tomater med kogende vand og stil dem til side.
Skær
schnitzlerne midt over. Læg dem i en plastpose og bank dem tyndere med den flade
side af en kødhammer. Tag dem ud af plastposen. Dup dem tørre med
køkkenrulle.
Hak persillen. Skær osten i 4 strimler. Kom salt og peber på
de 4 kødstykker og fordel persillen ovenpå.
Tag tomaterne op af vandet og
pres vandet af dem. Skær tomaterne i halve. Læg et stykke på tværs af de 4
kødstykker og ovenpå en strimmel ost. Rul kødet sammen om fyldet og hold det
fast med en kødnål.
Kog pastaen. Tilsæt gulerod skåret i 5 cm lange,
tændstiktynde stave de sidste 5 minutter af kogetiden. Hæld vandet
fra.
Varm olien ved god varme i en gryde. Brun kødrullerne på alle
sider. Tilsæt væsken. Skru ned på svag varme. Kog rullerne under låg i ca. 8
minutter. Vend dem efter ca. 4 minutter.
Læg dem op på en tallerken. Dæk
med stanniol, så de holdes varme.
Udrør majsstivelsen med 1 spsk koldt
vand og pisk det i skyen. Kog saucen igennem. Smag den til med salt og peber. Si
eventuelt saucen.
Tips
- Soltørrede tomater fås også i olie, og de skal ikke i kogende vand før brug.
- Kødrullerne kan gøres klar nogle timer i forvejen og gemmes i køleskabet til kødet skal steges.
- Kødrullerne kan fyldes med fx Parmaskinke, salvie og evt. feta eller æbler, svesker og back bacon - alt efter smag og fantasi.
- Saucen kan jævnes med saucejævner.
- Bønner, squash i stave, porreringe eller andre grøntsager kan koges sammen med pastaen.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 32%
Kulhydrat 49%
Fedt 19%
2205 kJ - 525 kcal