Skinkemignon Saison

Skinkemignon Saison

Af voresmad.dk | Forår, Sommer | Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest


Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

2-3 personer

1 skinkemignon, ca. 350 g
10 g smør eller margarine
Salt og peber
1 spsk dijonsennep
¼ l bouillon, gerne kalvebouillon
1 kvist frisk timian eller 1 tsk tørret
½ dl piskefløde

Tilbehør

450 g dampede grøntsager, fx forårsløg, bønner, gulerødder og/eller majroer
600 g kogte kartofler

 

Sådan gør du

Dup skinkemignonen tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad fedtstoffet blive gyldent ved god varme og brun kødet 1-2 minutter på alle sider.
Skru ned til svag varme, tilsæt dijonsennep, bouillon og timian og lad mignonen koge under låg i 10 minutter, vend den og kog yderligere 10 minutter. Bruges stegetermomter, skal centrumtemperaturen være 65-70 grader.
Tag skinkemignonen op. Fjern timiankvisten, tilsæt piskefløde og kog skyen godt igennem. Smag til med salt, peber og evt. ekstra dijonsennep.

Skær mignonen i tynde skiver.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 43%
Fedt 30%
2315 kJ - 550 kcal