Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
2-3 personer
1 skinkemignon, ca. 350 g
10 g smør eller margarine
Salt og peber
1 spsk dijonsennep
¼ l bouillon, gerne kalvebouillon
1 kvist frisk timian eller 1 tsk tørret
½ dl piskefløde
Tilbehør
450 g dampede grøntsager, fx forårsløg, bønner, gulerødder og/eller majroer
600 g kogte kartofler
Sådan gør du
Dup skinkemignonen tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad fedtstoffet blive gyldent ved god varme og brun kødet 1-2 minutter på alle sider.
Skru ned til svag varme, tilsæt dijonsennep, bouillon og timian og lad mignonen koge under låg i 10 minutter, vend den og kog yderligere 10 minutter. Bruges stegetermomter, skal centrumtemperaturen være 65-70 grader.
Tag skinkemignonen op. Fjern timiankvisten, tilsæt piskefløde og kog skyen godt igennem. Smag til med salt, peber og evt. ekstra dijonsennep.
Skær mignonen i tynde
skiver.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 43%
Fedt 30%
2315 kJ - 550 kcal