Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
1 skinkemignon, ca. 300 g
salt og peber
1
citron
2 kviste frisk timian eller 1 tsk tørret
Grøn
bulgur
1 bundt grønne asparges, ca. 250 g
1 løg
1-2 fed
hvidløg
1 spsk olie
1 dl bulgur
1½ dl lys bouillon eller vand
200 g
ærter, friske eller frosne
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber
og fintrevet citronskal. Se tips. Bring 2 dl vand i kog i en lille gryde og læg
kødet i gryden. Tilsæt 3 spsk citronsaft og timian. Kog ved svag varme under låg
i ca. 20minutter. Vend kødet én gang undervejs, hvis væsken ikke dækker. Tag
kødet op af væsken og skær det i tynde skiver ved servering.
Knæk den
træede ende af aspargesene og skær dem i 2-3 cm stykker. Skær dem igennem på
langs, hvis de er tykke. Tag hovederne fra. Svits finthakket løg og hvidløg i en
gryde med olie. Tilsæt bulgur og aspargesstykker - dog uden hoveder. Tilsæt
bouillon. Lad bulguren koge ved svag varme under låg ca. 10 minutter. Tilsæt
aspargeshoveder og ærter. Sluk for varmen, lad det stå et par minutter og smag
til med salt og peber.
Tips
- Lad kødet trække med salt, peber og citronskal i køleskab 1 time eller mere. Det får kødet til at smage af mere, og gør det mere mørt og saftigt.
- Broccoli, grøn squash, rosenkål eller spinat kan bruges i stedet for asparges og ærter.
- Svinekam uden svær og mørbrad kan bruges i stedet for skinkemignon.
- Cous cous kan bruges i stedet for bulgur, det skal dog ikke koge, men blot stå ca. 5 minutter.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 33%
Kulhydrat 40%
Fedt 27%
2235 kJ - 530 kcal
Ca. 200 g frugt og grønt pr. person