Skinkemignon med blommesalsa og bønner

Skinkemignon med blommesalsa og bønner

Af Vibeke Lehn | Efterår, Hele året, Sommer | Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest


Skinkemignon med blommesalsa og bønner

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

1 skinkemignon, ca. 350 g
2 tsk olie
1-2 tsk frisk eller ½-¾ tsk tørret rosmarin
salt og peber

Blommesalsa
5 blommer, 350 g
½ rødløg
½-1 lille rød chili
frisk koriander
ca. 1 tsk sukker

Bønner
250 g grønne bønner
2 tsk pinjekerner

Tilbehør

1½ dl ris, fx jasmin eller basmati

Sådan gør du

Kog risene.

Rist pinjekernerne på en varm pande.

Hak blommerne groft og rødløget fint. Halvér chilien, fjern kerner og mellemvægge og skær den i små tern. Bland blommer, løg og chili og smag til med korianderblade, salt og evt. sukker alt efter blommernes sødme. Lad salsaen trække ca. ½ time før servering.

Skær skinkemignonen næsten halvt igennem på den lange led. Bred den ud så den danner en firkant. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med fintskåret rosmarin, salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme og brun kødet ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg mignonen ca. 12 minutter i alt. Vend kødet af og til.

Nip bønnerne og kog dem møre i letsaltet vand 4-5 minutter. Vend dem med pinjekernerne.

Tips

  • Svinemørbrad, medaljoner af svinefilet, skinkeschnitzler af inderlår eller svinekoteletter kan bruges i stedet for skinkemignon.
  • Blommesalsa smager godt til alle former for stegt eller grillet svinekød.
  • Åbn evt. de kogte bønner - det ser dekorativt ud.
  • Små kartofler kan bruges i stedet for ris som tilbehør.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 30%
Kulhydrat 53%
Fedt 17%
2480 kJ - 590 kcal