Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
1 skinkemignon, ca. 350 g
2 tsk olie
1-2 tsk frisk
eller ½-¾ tsk tørret rosmarin
salt og
peber
Blommesalsa
5 blommer, 350 g
½ rødløg
½-1
lille rød chili
frisk koriander
ca. 1 tsk sukker
Bønner
250 g grønne bønner
2 tsk
pinjekerner
Tilbehør
1½ dl ris, fx jasmin eller basmati
Sådan gør du
Kog risene.
Rist pinjekernerne på en varm pande.
Hak blommerne
groft og rødløget fint. Halvér chilien, fjern kerner og mellemvægge og skær den
i små tern. Bland blommer, løg og chili og smag til med korianderblade, salt og
evt. sukker alt efter blommernes sødme. Lad salsaen trække ca. ½ time før
servering.
Skær skinkemignonen næsten halvt igennem på den lange led.
Bred den ud så den danner en firkant. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med
fintskåret rosmarin, salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme og brun
kødet ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg mignonen ca.
12 minutter i alt. Vend kødet af og til.
Nip bønnerne og kog dem møre i
letsaltet vand 4-5 minutter. Vend dem med pinjekernerne.
Tips
- Svinemørbrad, medaljoner af svinefilet, skinkeschnitzler af inderlår eller svinekoteletter kan bruges i stedet for skinkemignon.
- Blommesalsa smager godt til alle former for stegt eller grillet svinekød.
- Åbn evt. de kogte bønner - det ser dekorativt ud.
- Små kartofler kan bruges i stedet for ris som tilbehør.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 30%
Kulhydrat 53%
Fedt 17%
2480 kJ - 590 kcal