Skinkemignon med blommesalsa

Skinkemignon med blommesalsa

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer

1 skinkemignon, ca. 300 g
1-2 tsk frisk eller ½-¾ tsk tørret rosmarin
salt og peber
2 tsk olie

Blommesalsa
2-4 blommer, 200 g
½ rødløg
½-1 lille, rød chili
frisk koriander

Bønner
150 g grønne bønner

Tilbehør

300 g kartofler


Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Hak blommerne groft. Hak rødløget fint. Halvér chilien, fjern kerner og mellemvægge og skær den i små tern. Bland blommer, løg og chili og smag til med korianderblade og salt.
Lad salsaen trække en ½ time, før den serveres.

Kog kartoflerne.

Skær skinkemignonen lidt mere end halvt igennem på den lange led. Bred den ud, så der dannes en firkant. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med fintskåret rosmarin, salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun kødet ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg skinkemignonen ca. 12 minutter i alt. Vend kødet af og til. Tag kødet af panden. Skær kødet i tynde skiver.

Nip bønnerne og kog dem møre i letsaltet vand 4-5 minutter.

Tips

  • Svinemørbrad, medaljoner af svinefilet eller skinkeschnitzler af inderlår kan bruges i stedet for skinkemignon.
  • Blommesalsa kan bruges til alle former for stegt eller grillet svinekød. 
  • Broccolibuketter kan bruges i stedet for bønner.
  • Skinkemignon kan grilles ca. 6 minutter på hver side, i alt ca. 12 minutter.
  • Skinkemignon kan også tilberedes i ovn ved 160 grader i ca. 40 minutter; den skal da ikke flækkes.

  • energifordeling

    Energifordeling og -indhold pr. person
    Protein 37%
    Kulhydrat 45%
    Fedt 18%
    1590 kJ - 380 kcal

    Ca. 200 g frugt og grønt pr. person

    6 om dagen logo

    Sund hverdagsmad