Skinkemignon med abrikoser

Skinkemignon med abrikoser

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Skinkemignon med abrikoser

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

3 personer

1 skinkemignon, ca. 400 g
20 g smør
salt og peber
1 dl bouillon
10 tørrede abrikoser
1 appelsin

3 bagekartofler, ca. 750 g
150 g fine ærter, frosne

Tilbehør

Rucola til pynt

 

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Smelt smørret i en gryde ved god varme til det er gyldent. Brun hurtigt kødet på alle sider, 1-2 minutter i alt. Tilsæt bouillon og abrikoser skåret i tern. Skru ned til svag varme og kog kødet ca. 10 minutter under låg. Vend kødet og kog det endnu 10 minutter - i alt 20-25 minutter.

Skræl kartoflerne. Skær dem i ½ cm tynde skiver og kog dem i vand 10-15 minutter til de er møre. Kom ærterne i og kog dem med yderligere 1-2 minutter. Hæld kartofler og ærter i en si.

Tag kødet op. Rør ½ dl friskpresset appelsinsaft i skyen. Kom de afdryppede kartofler og ærter i. Varm kort igennem. Smag til med salt og peber. Skær kødet i tynde skiver.


Tips

  • En hel svinemørbrad kan anvendes i stedet for skinkemignon.
  • Abrikoser kan udskiftes med 4-5 spsk tørrede tranebær.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 51%
Fedt 22%
2195 kJ - 525 kcal