Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
3 personer
1 skinkemignon, ca. 400 g
20 g smør
salt og
peber
1 dl bouillon
10 tørrede abrikoser
1 appelsin
3
bagekartofler, ca. 750 g
150 g fine ærter, frosne
Tilbehør
Rucola til pynt
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Smelt smørret i en gryde
ved god varme til det er gyldent. Brun hurtigt kødet på alle sider, 1-2 minutter
i alt. Tilsæt bouillon og abrikoser skåret i tern. Skru ned til svag varme
og kog kødet ca. 10 minutter under låg. Vend kødet og kog det endnu 10 minutter
- i alt 20-25 minutter.
Skræl kartoflerne. Skær dem i ½ cm tynde
skiver og kog dem i vand 10-15 minutter til de er møre. Kom ærterne i og kog dem
med yderligere 1-2 minutter. Hæld kartofler og ærter i en si.
Tag kødet
op. Rør ½ dl friskpresset appelsinsaft i skyen. Kom de afdryppede kartofler og
ærter i. Varm kort igennem. Smag til med salt og peber. Skær kødet i tynde
skiver.
Tips
- En hel svinemørbrad kan anvendes i stedet for skinkemignon.
- Abrikoser kan udskiftes med 4-5 spsk tørrede tranebær.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 51%
Fedt 22%
2195 kJ - 525 kcal