Skinkemignon i purløgssauce

Skinkemignon i purløgssauce

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

1 skinkemignon, ca. 350 g
salt og peber
10 g smør 

Purløgssauce
1 dl bouillon
1 stort bundt purløg
½ dl fløde 9%
1 tsk saucejævner
½ tsk tørret basilikum
høvlet peberrod

Tilbehør

500 g kartofler
2 gulerødder 
100 g bønner

 

Sådan gør du

Skær mignonen i 3 cm tykke skiver. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Brun kødet 1 minut på hver side, læg det på en tallerken.

Klip purløget fint. Kom bouillon, fløde og saucejævner på panden.

Læg kødet i saucen og lad det småkoge 4-5 minutter på hver side. Tilsæt purløg og basilikum og krydr med lidt salt og peber.

Pynt med lidt høvlet peberrod.

Tips

  • I stedet for skinkemignon i skiver kan bruges medaljoner af svinefilet. Stegetiden er da i alt 6 minutter inkl. bruning.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 32%
Kulhydrat 43%
Fedt 25%
2245 kJ - 535 kcal