Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 voksne + 2 små børn
1 skinkemignon, ca. 350 g
1 tsk salt
1 løg
koncentreret bouillon
4 gulerødder
¼ selleri, ca. 300 g
2 porrer
6 kartofler, ca. 600 g
krydderurter, fx persille og kørvel
salt, peber
Flutes, 150 g
Sådan gør du
Bring ¾ l vand i kog i en gryde. Læg skinkemignonen i og skum urenheder af. Tilsæt salt, et halveret løg og koncentreret bouillon. Lad kødet simre under låg i ca. 20 minutter. Vend det efter ca. 10 minutter. Tag kød og løg op og lad kødet hvile pakket ind i stanniol.
Urterne skæres i tern og skiver. Skær kartoflerne i grove stykker. Kog urter og kartofler møre i suppen ca. 10 minutter. Smag suppen til med salt og peber, og tilsæt hakkede krydderurter.
Servér kødet i tynde skiver i dybe tallerkener med suppe og grøntsager.
TIL BARNET OVER 12 MÅNEDER
Lav en grov mos af grøntsager, kartofler, suppe og 2 tsk smør og skær nogle skiver kød ud i mindre stykker. Anret det hver for sig.
TIL SPÆDBARNET (7-10 MÅNEDER)
Mos nogle skefulde gulerod, selleri og kartoffel sammen med lidt suppe med en gaffel eller i en hurtighakker. Tilsæt 2 tsk smør. Skær kødet i små stykker eller mos det sammen med grøntsagerne.
Tips
- Mos tilsat råt, hakket persille må ikke gemmes til senere brug.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person i hele retten
Protein 25%
Kulhydrat 61%
Fedt 14%
7190 kJ - 1710 Kcal
Pr. portion til barnet over 12 måneder:
Protein 17%
Kulhydrat 48%
Fedt 35%
1180 kJ - 280 Kcal
Pr. portion til spædbarnet:
Protein 15%
Kulhydrat 40%
Fedt 45%
825 kJ - 195 Kcal