Skinkegryde med tagliatelle

Skinkegryde med tagliatelle

Af Hanne Birkum Petersen og Kirsten Marie Pedersen | Hele året | For nybegyndere, Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

2 personer

250 skinkestrimler eller wokstrimler af skinkeinderlår, ½ x ½ x ca. 8 cm
1 fed hvidløg
½ dl tomatpuré
½ tsk salt
¼ tsk paprika
lidt peber
1 løg
150 g champignon
10 g smør
½ dl fløde 9%
150 g grønne tagliatelle

Sådan gør du

Sådan skal du gøre:

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  2. Pil hvidløget og skær det i små tern.
  3. Kom tomatpuré, salt, paprika, peber og hvidløg i en stor skål. Rør det sammen
  4. Kom kødet i skålen. Bland.
  5. Løg film over skålen. Sæt den i køleskabet i ca. 10 minutter.
  6. Pil løget og skær det i små tern.
  7. Rens og skyl champignonerne. Skær dem i skiver.
  8. Kom smørret i en gryde. Smelt det ved god varme, det skal bruse af og blive lysebrun.
  9. Kom løg og champignon i gryden og svits.
  10. Kom kødet og marinaden i gryden. Lad det stege i 10 minutter.
  11. Hæld fløde i gryden og kog i 5 minutter.
  12. Smag til med salt og peber.

Tagliatelle

  1. Koges efter anvisning på emballagen.
  2. Hæld vandet fra tagliatellen.


Tips

  • Skinkestrimler kan skæres af skinkeschnitzler.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31%
Kulhydrat 51%
Fedt 18%
2250 kJ - 535 kcal