Tilberedningstid
Ca. 1¼ time, heraf 1 time i ovn
Det skal du bruge
4 personer
1 skinkeculotte, ca. 750 g
4 hele nelliker
1 laurbærblad
salt og peber
Pestokartofler
1 kg kartofler
2 fed hvidløg
8 blade basilikum eller 2 tsk tørret
2 stilke persille
2 spsk olivenolie
1 spsk pinjekerner eller mandelflager
½ spsk revet parmesanost
Tilbehør
300 g tomat i skiver med 1 hakket løg og hakket basilikum
Sådan gør du
Kødet
Dup skinkeculotten tør med køkkenrulle. Gnid stegen med salt og peber. Varm en pande op ved god varme. Brun fedtsiden først.
Brun hurtigt kødet på alle sider, 4-5 minutter i alt.
Knus nellikerne. Del laurbærbladet i mindre stykker. Drys nelliker og laurbærblade på stegens fedtlag og læg den i en bradepande. Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader. Lad stegen stege ca. 1 time, eller til centrumtemperaturen er 65 grader. Tag stegen ud af ovnen.
Skær kødet i tynde skiver ved servering. Begynd fra det ene hjørne.
Pestokartofler
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Mix i blender eller med puréstav hvidløg, basilikum, persille, 1½ spsk olie, pinjekerner og 1 spsk vand til en ensartet masse. Læg kartofler, salt og peber lagvist i et fladt ovnfast fad, penslet med resten af olien. Fordel pestoblandingen over kartoflerne og drys med parmesanost. Sæt fadet i ovnen sammen med culotten i 1 time. Skru evt. op for ovnen på 225 grader, når culotten er færdig, og lad kartoflerne blive møre og sprøde.
Tips
Køb færdiglavet pesto.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Med fedtkant
Protein 28%
Kulhydrat 34%
Fedt 38%
2610 kJ - 620 kcal
Uden fedtkant
Protein 31%
Kulhydrat 40%
Fedt 30%
2270 kJ - 540 kcal