Skinkeculotte med muslinger

Skinkeculotte med muslinger

Af Inge Lotz | Forår | Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest


Skinkeculotte med muslinger

Tilberedningstid

Ca. 1¼ time

Det skal du bruge

4-5 personer

1 skinkeculotte, ca. 750 g
Salt
1 løg
2 dl bouillon
¾ kg friske blåmuslinger
1 skalotteløg
1 dl tør hvidvin eller ¾ dl Noilly Prat

Sauce
Den siede muslingevæde, ca. 2 dl
Den siede sky fra kødet
½ dl piskefløde
1 spsk hvedemel
1 håndfuld kørvel eller ½ bundt dild
Salt og peber

Sådan gør du

Dup skinkeculotten tør med køkkenrulle. Drys den med salt. Brun den på en tør pande, først med fedtsiden nedad. Læg den på risten i en lille bradepande. Kom løg skåret i både i bradepanden. Hæld bouillon ved og stil bradepanden midt i en kold ovn. Tænd på 160 grader og steg culotten i ca. 1 time, til et stegetermometer viser en centrumtemperatur på 65 grader. 

Imens skrubbes muslingerne grundigt i flere hold vand. Kassér alle, der ikke lukker sig ved et let bank mod bordet.
Hak skalotteløget. Kom det i en gryde med vinen og bring det i kog. Kom muslingerne i og læg låg på. Kog i ca. 5 minutter, til muslingerne har åbnet sig. Ryst af og til gryden. Kassér alle muslinger, der ikke har åbnet sig. Tag godt halvdelen af muslingerne ud af skallerne. Stil resten til side tildækket. Si muslingevæden, evt gennem et kaffefilter.

Si og skum skyen. Bland skyen med muslingevæde og fløde i en gryde og kog det igennem. Jævn med mel rystet med 4 spsk koldt vand. Hak kørvel og kom det i saucen. Smag til med salt og peber og tilsæt muslinger uden skal.
Pynt saucen med muslinger i skal.

Tips

  • Kødet er rosa, når centrumtemperaturen er 65 grader.
  • Kødet er gennemstegt, når centrumtemperaturen er 70 grader.
  • Det er meget vigtigt, at skære skinkeculotten rigtigt ud efter stegningen.
    Sæt en tandstik i det lave hjørne af den rå skinkeculotte. Skær skinkeculotten i tynde skiver fra hjørnet efter anvisningen.

 

 

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 31%
Fedt 41%
2770 kJ - 660 kcal