Tilberedningstid
Ca. 1¼ time
Det skal du bruge
4-5 personer
1 skinkeculotte, ca. 750 g
Salt
1 løg
2 dl bouillon
¾ kg friske blåmuslinger
1 skalotteløg
1
dl tør hvidvin eller ¾ dl Noilly Prat
Sauce
Den siede muslingevæde,
ca. 2 dl
Den siede sky fra kødet
½ dl piskefløde
1 spsk hvedemel
1 håndfuld kørvel eller ½ bundt dild
Salt og peber
Sådan gør du
Dup skinkeculotten tør med køkkenrulle. Drys den med
salt. Brun den på en tør pande, først med fedtsiden nedad. Læg den på risten i
en lille bradepande. Kom løg skåret i både i bradepanden. Hæld bouillon ved og
stil bradepanden midt i en kold ovn. Tænd på 160 grader og steg culotten i ca. 1
time, til et stegetermometer viser en centrumtemperatur på 65
grader.
Imens skrubbes muslingerne grundigt i flere hold vand.
Kassér alle, der ikke lukker sig ved et let bank mod bordet.
Hak
skalotteløget. Kom det i en gryde med vinen og bring det i kog. Kom muslingerne
i og læg låg på. Kog i ca. 5 minutter, til muslingerne har åbnet sig. Ryst af og
til gryden. Kassér alle muslinger, der ikke har åbnet sig. Tag godt halvdelen af
muslingerne ud af skallerne. Stil resten til side tildækket. Si muslingevæden,
evt gennem et kaffefilter.
Si og skum skyen. Bland skyen med
muslingevæde og fløde i en gryde og kog det igennem. Jævn med mel rystet
med 4 spsk koldt vand. Hak kørvel og kom det i saucen. Smag til med salt og
peber og tilsæt muslinger uden skal.
Pynt saucen med muslinger i
skal.
Tips
- Kødet er rosa, når centrumtemperaturen er 65 grader.
- Kødet er gennemstegt, når centrumtemperaturen er 70 grader.
- Det er meget vigtigt, at skære skinkeculotten rigtigt ud efter stegningen.
Sæt en tandstik i det lave hjørne af den rå skinkeculotte. Skær skinkeculotten i tynde skiver fra hjørnet efter anvisningen.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 31%
Fedt 41%
2770 kJ - 660 kcal