Det skal du bruge
4 personer
Flødekartofler1 kg kartofler
¼ tsk stødt muskat
2 tsk tørret rosmarin
1½ - 2 tsk salt
¼ tsk peber
2½ dl madlavningsfløde, 8%
Skinkeculotte
1 skinkeculotte, 500 g
1 spsk paprika
½ tsk salt
¼ tsk peber
1 fed hvidløg
Appelsinsalat
150 g sukkerærter
1 pakke salatmix, 75 g
2 appelsiner
½ dl mandler
½ dl græskarkerner
Ca. 1½ time
Sådan gør du
Flødekartofler
- Skræl kartoflerne og skær dem i ½ cm tykke skiver.
- Læg dem i et ovnfast fad.
- Drys med muskat, rosmarin, salt og peber.
- Hæld fløden over.
- Sæt fadet i ovnen og tænd på 175 grader.
- Kartoflerne skal have ca. 1 time og er færdige samtidig med stegen.
Skinkeculotte
- Dup kødet tørt med køkkenrulle, og krydr det med paprika, salt og peber.
- Varm en pande ved god varme. Den er varm nok, når det siger lyde, når kødet lægges på.
- Kom kødet med fedtsiden nedad på panden, og brun kødet hurtigt på alle sider 5-6 minutter i alt.
- Pil hvidløg og skær det i skiver.
- Læg dem på bunden af et ovnfast fad.
- Læg culotten ovenpå og sæt stegetermometer i. Sæt fadet i ovnen til kartoflerne.
- Kødet er færdigt, når centrumtemperaturen er 65 grader, det tager ca. 1 time.
Appelsinsalat
- Bring vand i kog i en lille gryde.
- Kog sukkerærter 1 minut.
- Sæt et dørslag/si i vasken og hæld vand og ærter deri.
- Brus over med koldt vand og lad sukkerærterne dryppe af.
- Skyl og tør salat.
- Skræl appelsiner og skær dem i små tern.
- Skær sukkerærter i skrå stykker.
- Bland sukkerærter, salat og appelsiner i en skål.
- Hak mandler groft.
- Varm en pande ved god varme.
- Rist græskarkerner og mandler til græskarkernerne begynder at poppe.
- Drys græskarkerner og mandler over salaten.
Tips
Denne opskrift er lavet af elever fra 6. og 7. klasse på Hanssted Skole i Valby sammen med voresmad.dk. Opskriften blev udviklet som led i et hjemkundskabsforløb, et såkaldt turboforløb, i vinteren 2012/13.