Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
1 klump af inderlår fra gris, ca. 350 g
Salt
Peber
½ spsk olie
10 g smør
125 g små markchampignon
2 dl kalvebouillon eller - fond
100 g brombær
100 g blåbær
Dildolie
½ dl olie, fx rapsolie
1 bundt dild
½ citron
Tilbehør
150 g fuldkornsbrød
Sådan gør du
Kødet
- Bestil den midterste reelle muskel i klumpen af inderlår fra gris hos slagteren.
- Skær den i 1½ cm tykke skiver.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Varm fedtstoffet på pande ved god varme. Brun kødet 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 1½-2 minutter på hver side.
- Tag kødet af panden.
- Rist champignon skåret i kvarte på panden.
Dildolie
- Blend olien med en håndfuld dild - det må gerne være groft.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
Kødet, fortsat
- Varm bouillonen og smag den til før champignon, brombær og blåbær tilsættes.
- Læg kødet i bouillonen ved servering og dryp hver portion med 1 tsk dildolie.
Tilbehør
- Skær brødet i skiver
Tips
- Mørbradbøffer kan bruges i stedet for skiver af klump fra gris.
- Resten af dildolien kan bruges som dressing på salat, kød eller fisk.
Energifordeling
Nu hedder det klump af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeklump af inderlår fra svin.
Nu hedder det grisemørbrad. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad.
Næringsindhold pr. person (ca. 580 g af retten):
Energi: 2936 kJ (699 kcal)
protein: 47 g
kulhydrat: 48 g
kostfibre: 8 g
fedt: 34 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 506 kJ (121 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 6 g