Skinke Flanksteak på grill med krydderrabarber

Skinke Flanksteak på grill med krydderrabarber

Af Vibeke Lehn | Forår, Sommer | Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest, Grill


Skinke Flanksteak på grill med krydderrabarber

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter + tid til opvarmning af grill

Det skal du bruge

2 personer

1 Skinke Flanksteak, 250-300 g
2 tsk olie
frisk citrontimian eller rosmarin
salt og peber

Krydderrabarber
250 g rabarber
3 spsk sukker,
lys muscovadosukker eller farin
1 citron
3-6 hele sorte peberkorn

Tandoori-kartofler
400 g små, nye kartofler
1 spsk olie
1 tsk Tandoori-krydderi
stanniol

Tilbehør

salat, fx rød mangold-, iceberg-, hjerte- eller feldtsalat


 

Sådan gør du

Skær rabarberne i 8-10 cm lange stykker på skrå. Læg dem i en lille gryde, tilsæt 2-3 spsk vand og drys med sukker, 1 spsk tyndt skåret citronskal og groft knuste peberkorn. Damp rabarberne ved meget svag varme til de er lige netop møre. Smag til med sukker.

Skrub kartoflerne. Bland olie og Tandoori-krydderi, og vend kartoflerne heri. Del kartoflerne i to portioner. Pak hver portion ind i et dobbelt lag stanniol, så kartoflerne ligger i ét lag.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Pensl det med olie og krydr med citrontimian, salt og peber. Læg kød og kartofler på grillen i ca. 6 minutter. Vend og steg det i yderligere 6 minutter. Skær kødet i skrå skiver fra den tynde ende på tværs af kødfibrene.

Tips

  • Flækket mignon fra gris, minutkoteletter eller sauté-skiver kan bruges i stedet for Skinke Flanksteak.
  • Tandoori-krydderi er et indisk krydderi. Det er velegnet til krydring af stegt grisekød, sammenkogte retter og retter med ris
  • Rodfrugter skåret i mindre stykker kan tilberedes på samme måde som Tandoori-kartofler.
  • Udstenede blommer kan bruges i stedet for rabarber.

Energifordeling

Nu hedder det klump af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkeklump af skinke fra svin.

Nu hedder det mignon af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkeklump fra svin.

Nu hedder det minutkoteletter af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekoteletter af svinekam fra svin.

Nu hedder det minuttern af skinke fra gris. Før hed det skinketern fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 535 g af retten): 

Energi: 2046 kJ (487kcal)

protein: 34 g

kulhydrat: 56 g

kostfibre: 9 g

fedt: 12 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 380 kJ (91 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g