Tilberedningstid
Ca. 30 minutter + tid til opvarmning af grill
Det skal du bruge
2 personer
1 Skinke Flanksteak, 250-300 g
2 tsk olie
frisk
citrontimian eller rosmarin
salt og peber
Krydderrabarber
250 g
rabarber
3 spsk sukker,
lys muscovadosukker eller farin
1
citron
3-6 hele sorte peberkorn
Tandoori-kartofler
400 g små, nye
kartofler
1 spsk olie
1 tsk
Tandoori-krydderi
stanniol
Tilbehør
salat, fx rød mangold-, iceberg-, hjerte- eller feldtsalat
Sådan gør du
Skær rabarberne i 8-10 cm lange stykker på skrå. Læg dem i en lille gryde,
tilsæt 2-3 spsk vand og drys med sukker, 1 spsk tyndt skåret citronskal og groft
knuste peberkorn. Damp rabarberne ved meget svag varme til de er lige netop
møre. Smag til med sukker.
Skrub kartoflerne. Bland olie og
Tandoori-krydderi, og vend kartoflerne heri. Del kartoflerne i to portioner. Pak
hver portion ind i et dobbelt lag stanniol, så kartoflerne ligger i ét
lag.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Pensl det med olie og krydr med citrontimian, salt og peber. Læg kød og
kartofler på grillen i ca. 6 minutter. Vend og steg det i yderligere 6 minutter.
Skær kødet i skrå skiver fra den tynde ende på tværs af
kødfibrene.
Tips
- Flækket mignon fra gris, minutkoteletter eller sauté-skiver kan bruges i stedet for Skinke Flanksteak.
- Tandoori-krydderi er et indisk krydderi. Det er velegnet til krydring af stegt grisekød, sammenkogte retter og retter med ris
- Rodfrugter skåret i mindre stykker kan tilberedes på samme måde som Tandoori-kartofler.
- Udstenede blommer kan bruges i stedet for rabarber.
Energifordeling
Nu hedder det klump af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkeklump af skinke fra svin.
Nu hedder det mignon af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkeklump fra svin.
Nu hedder det minutkoteletter af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekoteletter af svinekam fra svin.
Nu hedder det minuttern af skinke fra gris. Før hed det skinketern fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 535 g af retten):
Energi: 2046 kJ (487kcal)
protein: 34 g
kulhydrat: 56 g
kostfibre: 9 g
fedt: 12 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 380 kJ (91 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g