Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
1 Skinke Flanksteak, 250-300 g
salt og peber
2
tsk olie
Coleslaw
¼-½ spidskål, 150 g
1 stilk bladselleri
1
stor gulerod
Dressing
1 dl yoghurt 10%
1 citron
¼ tsk stødt
spidskommen
¼ tsk stødt koriander
1 baguette, ca. 200
g
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en
pande ved god varme og brun kødet hurtigt. Læg det i et ovnfast fad og stik et
stegetermometer ind i den tykkeste del. Stil kødet i en kold ovn. Tænd ovnen på
160 grader og lad kødet stege til temperaturen er 68-70 grader. Skær kødet i
skrå skiver fra den tynde ende på tværs af kødfibrene.
Snit kål og
bladselleri fint, riv guleroden groft og bland det hele i en skål. Vend
yoghurten med 1 spsk citronsaft, spidskommen, koriander, salt og peber. Bland
salaten med dressingen og smag den til.
Flæk baguetten og læg den sammen
med kød og coleslaw. Læg den evt. i let pres til den skal spises. Skær baguetten
midt over ved serveringen.
Tips
- Sauté-skiver af svinefilet eller flækket skinkemignon kan bruges i stedet for Skinke Flanksteak.
- Blandede salater kan bruges i stedet for coleslaw.
- Kød og coleslaw kan tilberedes dagen i forvejen.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 30 %
Kulhydrat 46 %
Fedt 24 %
2325 kJ - 555 kcal