Skinke Flanksteak og coleslaw i baguette

Lækker og hurtig frokostret eller nem aftensmad.

Af Vibeke Lehn | Forår, Sommer | Frokost, Madpakker | Hverdag, Sund hverdagsmad


Skinke Flanksteak og coleslaw i baguette

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

1 Skinke Flanksteak, 250-300 g
salt og peber
2 tsk olie

Coleslaw
¼-½ spidskål, 150 g
1 stilk bladselleri
1 stor gulerod

Dressing
1 dl yoghurt 10%
1 citron
¼ tsk stødt spidskommen
¼ tsk stødt koriander

1 baguette, ca. 200 g

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme og brun kødet hurtigt. Læg det i et ovnfast fad og stik et stegetermometer ind i den tykkeste del. Stil kødet i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege til temperaturen er 68-70 grader. Skær kødet i skrå skiver fra den tynde ende på tværs af kødfibrene.

Snit kål og bladselleri fint, riv guleroden groft og bland det hele i en skål. Vend yoghurten med 1 spsk citronsaft, spidskommen, koriander, salt og peber. Bland salaten med dressingen og smag den til.

Flæk baguetten og læg den sammen med kød og coleslaw. Læg den evt. i let pres til den skal spises. Skær baguetten midt over ved serveringen.


Tips

  • Sauté-skiver af grisefilet eller flækket mignon fra gris kan bruges i stedet for Skinke Flanksteak.
  • Blandede salater kan bruges i stedet for coleslaw.
  • Kød og coleslaw kan tilberedes dagen i forvejen.

Energifordeling

Nu hedder det Skinke Flanksteak fra gris. Før hed udskæringen Skinke Flanksteak fra svin.

Nu hedder det filet fra gris. Før hed udskæringen svinefilet fra svin.

Nu hedder det mignon fra gris. Før hed udskæringen skinkemignon fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 490 g af retten): 

Energi: 2474 kJ (589 kcal)

protein: 39 g

kulhydrat: 61 g

kostfibre: 8 g

fedt: 19 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 507 kJ (121 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 13 g

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g