Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
1 Skinke Flanksteak, 250-300 g
salt og peber
2
tsk olie
Coleslaw
¼-½ spidskål, 150 g
1 stilk bladselleri
1
stor gulerod
Dressing
1 dl yoghurt 10%
1 citron
¼ tsk stødt
spidskommen
¼ tsk stødt koriander
1 baguette, ca. 200
g
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en
pande ved god varme og brun kødet hurtigt. Læg det i et ovnfast fad og stik et
stegetermometer ind i den tykkeste del. Stil kødet i en kold ovn. Tænd ovnen på
160 grader og lad kødet stege til temperaturen er 68-70 grader. Skær kødet i
skrå skiver fra den tynde ende på tværs af kødfibrene.
Snit kål og
bladselleri fint, riv guleroden groft og bland det hele i en skål. Vend
yoghurten med 1 spsk citronsaft, spidskommen, koriander, salt og peber. Bland
salaten med dressingen og smag den til.
Flæk baguetten og læg den sammen
med kød og coleslaw. Læg den evt. i let pres til den skal spises. Skær baguetten
midt over ved serveringen.
Tips
- Sauté-skiver af grisefilet eller flækket mignon fra gris kan bruges i stedet for Skinke Flanksteak.
- Blandede salater kan bruges i stedet for coleslaw.
- Kød og coleslaw kan tilberedes dagen i forvejen.
Energifordeling
Nu hedder det Skinke Flanksteak fra gris. Før hed udskæringen Skinke Flanksteak fra svin.
Nu hedder det filet fra gris. Før hed udskæringen svinefilet fra svin.
Nu hedder det mignon fra gris. Før hed udskæringen skinkemignon fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 490 g af retten):
Energi: 2474 kJ (589 kcal)
protein: 39 g
kulhydrat: 61 g
kostfibre: 8 g
fedt: 19 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 507 kJ (121 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 13 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g