Skinke Flanksteak med tzatziki og pitabrød

Lækkert pitabrød med fyld af Skinke Flanksteak og tzatziki. Velegnet til picnic og madpakken.

Af Pernille Bækgaard | Hele året | Frokost, Hovedretter, Madpakker | Hverdag, Sund hverdagsmad


Skinke Flanksteak med tzatziki og pitabrød

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

1 Skinke Flanksteak, 250-300 g
Salt og peber
2 tsk olie

Tzatziki
1 agurk
2 dl yoghurt 10%
2 fed hvidløg

Tilbehør

3 pitabrød
8 oliven, ca. 20 g
Salat

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun kødet hurtigt. Læg kødet i et ovnfast fad og stik et stegetermometer ind midt i den tykkeste del af stegen. Sæt fadet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege til centrumtemperaturen er 68-70 grader. Stegetid ca. 30 minutter. Skær kødet i tynde skiver.

Skær agurken igennem på langs og fjern kernerne med en teske. Skær agurken i tynde skiver og læg skiverne i en si. Drys med ¼-½ tsk salt og læg pres på, fx en mindre tallerken, i ca. 20 minutter. Skyl saltet af og tryk vandet af agurken.

Rør yoghurten med finthakket hvidløg. Tilsæt den afdryppede agurk. Smag til med salt og peber.

Lun pitabrødene i ovnen og skær dem i halve.

Tips

  • Når centrumtemperaturen er 68 grader, er kødet svagt rosa. Når centrumtemperaturen er 70 grader, er kødet netop gennemstegt.
  • Flækket mignon fra gris, schnitzler af inderlår fra gris, medaljoner af grisefilet, mørbrad, sauté-skiver eller minuttern kan bruges i stedet for Skinke Flanksteak.
  •  Yoghurt 0,1% eller drænet fromage frais kan bruges i stedet for yoghurt 10%.
  • Retten er velegnet til picnic og madpakke.

Energifordeling

Nu hedder det klump af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkeklump fra svin.

Nu hedder det mignon af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkeklump fra svin.

Nu hedder det schnitzel af inderlår af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.

Nu hedder det minuttern af skinke fra gris. Før hed det skinketern fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 520 g af retten). Med fromage frais 0,3%: 

Energi: 2317 kJ ( kcal)

protein: 50 g

kulhydrat: 68 g

kostfibre: 9 g

fedt: 7 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi:  444 kJ ( kcal)

protein: 10 g

kulhydrat: 13 g

kostfibre: 2 g

fedt: 1 g

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 520 g af retten). Med yoghurt 10%: 

Energi: 2602 kJ (620 kcal)

protein: 46 g

kulhydrat: 68 g

kostfibre: 9 g

fedt: 17 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 499 kJ (119 kcal)

protein: 9 g

kulhydrat: 13 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g