Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
1 Skinke Flanksteak, 250-300 g
1 tsk karry eller
karrypasta
salt og peber
2 tsk olie
Stegemarinade
1 tsk sennep, gerne grovkornet
dijonsennep
1 tsk lys balsamicoeddike
Relish
1 majskolbe eller 100 g
løse majs
2 tomater
½ rødløg
½-1 lille rød chili
1 tsk
olivenolie
frisk koriander
1 lime
1 lille
avocado
Ærtepuré
1 kg friske ærter eller 250 g
bælgede
¾ dl bouillon
1 tsk smør
frisk mynte og/eller estragon, evt.
tørret
Tilbehør
100 g brød
Sådan gør du
Kog majskolben i letsaltet vand i 10-15 minutter. Afkøl den lidt og skær
kernerne af. Hak tomaterne og rødløget. Halvér chilien, fjern kerner og
mellemvægge og hak den fint. Vend grøntsagerne med olie. Smag til med hakket
koriander, revet limeskal, limesaft, salt og peber. Skær avocadoen i tern og
vend dem i relishen.
Bælg ærterne. Damp dem møre i bouillon og blend
ærter og bouillon groft med smør og mynte. Smag til med salt og
peber.
Pisk ingredienserne til stegemarinaden sammen med ½ dl vand. Dup
kødet tørt med køkkenrulle og krydr med karry, salt og peber. Varm olien på en
pande ved god varme. Brun hurtigt kødet.
Læg flanksteaken i et ovnfast
fad og stik et stegetermometer ind i midten af den tykkeste del af stegen. Hæld
stegemarinaden over og stil fadet i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og lad
kødet stege til temperaturen er 68-70 grader. Skær kødet i tynde, skrå skiver på
tværs af kødfibrene. Hæld stegemarinaden over.
Tips
- Flækket mignon fra gris, grisemørbrad, schnitzler eller minutkoteletter fra gris kan bruges i stedet for Skinke Flanksteak.
- Der kan også bruges dybfrosne majs og ærter.
Energifordeling
Nu hedder det mignon fra gris. Før hed udskæringen skinkemignon fra svin.
Nu hedder det mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad fra svin.
Nu hedder det schnitzel fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.
Nu hedder det minutkotelet fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant.
Næringsindhold pr. person (ca. 630 g af retten):
Energi: 2611 kJ (622 kcal)
protein: 44 g
kulhydrat: 55 g
kostfibre: 17 g
fedt: 21 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 415 kJ (99 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 3 g
fedt: 3 g