Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g hakket grisekød
½ spsk olie
1 løg
1-2 fed hvidløg
½-1 rød chili
1 ds flåede tomater
evt. chilisauce
salt og peber
4 tortillas
Tilbehør
2 gulerødder
saft af ½ citron
icebergsalat
5 cm agurk
1 tomat
1½ dl ylette eller andre surmælksprodukter
evt. tabasco efter smag
1 avocado
Sådan gør du
Hak løg og hvidløg fint. Fjern kernerne og mellemvægge på chilien og hak den fint.
Varm olien på en pande ved god varme. Steg kødet i 2 minutter, tilsæt løg, hvidløg og chili og steg 1 minut mere. Kom tomaterne med væde ved og kog uden låg i ca. 8 minutter til saucen er tyk som grød. Smag til med salt og peber og evt. chilisauce. Lun tortillas på pande, i ovn eller mikroovn.
Fordel kødet på tortillaerne og luk
dem sammen.
Der er fire slags tilbehør, som kommes i skåle eller på tallerkener og stilles koldt, til de skal serveres.
Riv
gulerødderne groft. Hæld lidt citronsaft over. Skær salaten og agurken
i fine strimler.
Skær tomaten i både og læg bådene på salaten. Smag
yletten til med salt, peber og evt. tabasco.
Mos avokadoen med citronsaft og smag til med salt, peber og evt. tabasco. Vent med at lave avokadomosen til lige før servering, da den let bliver brun.
Tips
- Burritos egner sig også som natmad - en snack efter en lang gåtur m.v. Fordel kødet i de kolde tortillas og læg dem i et ovnfast fad, dæk fadet, fx med stanniol, og stil det i køleskabet.
- Burritos skal være gennemvarme. De kan enten varmes i en forvarmet ovn ved 190 grader i 8-10 minutter eller i en mikrobølgeovn i 3-4 minutter ved fuld effekt.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 880 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 3692 kJ (879 kcal)
protein: 50 g
kulhydrat: 92 g
kostfibre: 19 g
fedt: 31 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 420 kJ (100 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g
Næringsindhold pr. person (ca. 880 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 3855 kJ (918 kcal)
protein: 47 g
kulhydrat: 92 g
kostfibre: 19 g
fedt: 36 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 438 kJ (104 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g