Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g Skinke Bites af skinkeklump,
½ cm tykke
salt og peber, evt.
citronpeber
2 tsk olie
Porrer
1 æg
6 tynde
porrer
2 tsk olivenolie
1 tsk sennep, gerne grovkornet dijonsennep
1
citron eller lys vineddike
4 spsk kapers
2-3 spsk persille, purløg
og/eller dild
Tomatbruschetta
4 skiver italiensk
brød, ca. 150 g
1 tsk olie
1 fed hvidløg
1 tomat
Sådan gør du
Kog ægget hårdkogt.
Skær porrerne i 10-12 cm lange stykker og damp dem
i letsaltet vand i 6-12 minutter, til de lige netop er møre. Gem 4 spsk af
kogevandet.
Pisk porrevand, olie og sennep sammen og smag dressingen til
med citronsaft, salt og peber.
Hak ægget og bland det med kapers og
hakket kryddergrønt. Dryp dressingen over porrerne og drys den krydrede
æggeblanding over.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og
peber. Varm olien på en pande ved kraftig varme og læg Skinke Bites på. Lad dem
blive brune på den ene side, ca.
1½ minut. Vend og steg dem yderligere 1½
minut, i alt ca. 3 minutter. Tag kødet af panden.
Rist eller grill
brødskiverne. Stænk dem med olie, gnid dem med presset hvidløg og derefter
grundigt med overskåret tomat, så saften kommer godt ned i
brødet.
Tips
- Sauté-skiver, svinemørbrad i tynde skiver eller wokstrimler kan bruges i stedet for Skinke Bites.
- Prøv at bruge grønne asparges i stedet for porrer.
- Retten er velegnet til buffet.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 42%
Fedt 30%
2380 kJ - 565 kcal
Ca. 300 g frugt og grønt pr. person