Skinke Bites med porrer og tomatbruschetta

Skinke Bites med porrer og tomatbruschetta

Af Vibeke Lehn | Efterår, Hele året, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Skinke Bites med porrer og tomatbruschetta

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g Skinke Bites af skinkeklump,
½ cm tykke
salt og peber, evt. citronpeber
2 tsk olie

Porrer
1 æg
6 tynde porrer
2 tsk olivenolie
1 tsk sennep, gerne grovkornet dijonsennep
1 citron eller lys vineddike
4 spsk kapers
2-3 spsk persille, purløg og/eller dild

Tomatbruschetta
4 skiver italiensk brød, ca. 150 g
1 tsk olie
1 fed hvidløg
1 tomat 

Sådan gør du

Kog ægget hårdkogt.

Skær porrerne i 10-12 cm lange stykker og damp dem i letsaltet vand i 6-12 minutter, til de lige netop er møre. Gem 4 spsk af kogevandet.

Pisk porrevand, olie og sennep sammen og smag dressingen til med citronsaft, salt og peber.

Hak ægget og bland det med kapers og hakket kryddergrønt. Dryp dressingen over porrerne og drys den krydrede æggeblanding over.

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved kraftig varme og læg Skinke Bites på. Lad dem blive brune på den ene side, ca.
1½ minut. Vend og steg dem yderligere 1½ minut, i alt ca. 3 minutter. Tag kødet af panden.

Rist eller grill brødskiverne. Stænk dem med olie, gnid dem med presset hvidløg og derefter grundigt med overskåret tomat, så saften kommer godt ned i brødet.

Tips

  • Sauté-skiver, svinemørbrad i tynde skiver eller wokstrimler kan bruges i stedet for Skinke Bites.
  • Prøv at bruge grønne asparges i stedet for porrer.
  • Retten er velegnet til buffet.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 42%
Fedt 30%
2380 kJ - 565 kcal

Ca. 300 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo