Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g minuttern af klump fra gris, ½ cm tykke
salt og peber
2 tsk olie
Salat
150 g italiensk brød
½ agurk
2 bøftomater
½ lille rødløg
2 tynde stilke bladselleri
50 g rucola
frisk basilikum
1 fed hvidløg
2 tsk olivenolie
1-2 spsk rødvinseddike
20 g parmesanost
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en
pande ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det blive brunt på den
ene side, ca. 1½ minut. Vend og steg det yderligere 1½ minut, i alt
ca. 3 minutter. Tag kødet af panden.
Riv brødet i stykker direkte i en skål. Skær agurken igennem på langs og
fjern kernerne. Hak agurk og tomater groft, rødløg og bladselleri fint.
Kom grøntsager, rucola og basilikum-blade i skålen oven på brødet, pres
hvidløget ned over og dryp olie og rødvinseddike over salaten, der blandes
omhyggeligt med to skeer - forsigtigt, så brødet ikke går i stykker.
Vend minuttern i salaten sammen med groft revet parmesan, smag til med salt og peber og server med det samme.
Tips
- Minutstrimler af inderlår eller mørbrad fra gris i tynde skiver kan bruges i stedet for minuttern.
- Brug gerne daggammelt brød, baguette eller pitabrød i salaten.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen minuttern af klump fra gris. Før hed det skinketern af skinkeklump fra gris.
Næringsindhold pr. person (ca. 490 g af retten):
Energi: 2062 kJ (493 kcal)
Protein: 38 g
Kulhydrat: 46 g
Kostfibre: 6 g
Fedt: 16 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 422 kJ (101 kcal)
Protein: 8 g
Kulhydrat: 9 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 3 g